VÄXJÖ 2023-5-22 KL. 10:30

Vikten av ett meningsfullt arbete

Av Josefin Petersson

Om ni läst mina tidigare krönikor vet ni att jag skriver om vägen till att bli modell, vad man ska akta sig för samt hur min resa började.
Drömmen om att bli modell kan kännas orealistisk och svår att nå, vilket också kan vara sant. Det är därför väldigt viktigt att ha ett vanligt jobb när man också ägnar sig åt modellkarriären.

Vikten av ett meningsfullt arbete
Jacqueline Andersson, krönikör. Foto: Pressbild

Även om modellyrket kan vara spännande och glamoröst, är det också en mycket konkurrensutsatt bransch utan några garantier. Ett annat jobb kan ge en stadig inkomst och stabilitet medan du bygger upp din modellkarriär.

Jobbet kan dessutom erbjuda en känsla av balans och perspektiv. Modellyrket kan innebära mycket avslag och press för att behålla ett visst fysiskt utseende, vilket kan vara mentalt och känslomässigt dränerande. Att ha ett normalt jobb kan ge en känsla av syfte och tillfredsställelse utanför modellvärlden. Det kan också ge värdefulla färdigheter och erfarenheter som kan tillämpas i en modellkarriär. Att arbeta inom kundtjänst kan till exempel förbättra kommunikationsförmågan, medan ett jobb inom marknadsföring kan ge insikter om varumärkesbyggande.

Ett jobb vid sidan av en modellkarriär kan hjälpa dig att bygga en hållbar och normal livsstil. Det kan erbjuda finansiell stabilitet, en mental och känslomässig balans, och värdefulla färdigheter samt erfarenheter som kan förbättra din modellkarriär.

Vid sidan om min modellkarriär har jag jobbat som butikschef, försäljningschef och idag jobbar jag som Galleriachef och Samordnare för Växjö Citysamverkan. Ett jobb som låter min kreativitet och påhittiga sida flöda, och som alltid ger mig något nytt evenemang att planera. Min arbetsplats är spännande och helt fantastisk!

Min vardag kan innehålla uppgifter som en omdekorering av Tegnérgallerian i Växjö City, gömma påskägg, planera inför Karl-Oskardagarna, fixa skoj till nationaldagen och mycket mer. En variation som är otroligt viktig för mig som inte klarar av en entonig vardag.

Sammanfattningsvis. Fokusera på dina drömmar, var samtidigt realistisk och skapa dig en god grund att stå på. Studera och få bra betyg i skolan, sök till ett Universitet och välj en karriär du vill fokusera på. Modellkarriären bör du till en början se som en hobbyverksamhet och sammanfläta det med ditt stabila jobb.

Jacqueline Anderssonkrönikör