VÄXJÖ 2024-3-15 KL. 16:30

Växjöföretag storsatsar i Kalmar centrum

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Det Växjöbaserade nöjeskonceptet Event Center Knock ’em Down gör en storsatsning på att etablera sig i Kalmar. Den nya anläggningen mitt i Kalmar centrum har premiär nu i höst.
- Det här är jätteroligt, och det känns helt logiskt för oss att satsa i Kalmar, förklarar Malin Ståhlgren, delägare och grundare av konceptet.

Växjöföretag storsatsar i Kalmar centrum
- Vi tar med oss Växjökonceptet till Kalmar. Det är exakt samma koncept som i Växjö, där allt är under ett och samma tak på Event Center Knock ’em Down, förklarar Malin Ståhlgren, delägare och grundare av konceptet. Foto: Pressbild


Det var 2016 som paret Philip och Malin Ståhlgren startade Event Center Knock ’em Down i Oléos gamla lokaler på Västra Esplanaden 5 i Växjö. Ett nöjescenter på 3 000 kvadratmeter med flera olika aktiviteter som kombineras med mat och drycker på en restaurang och flera barer.

För fyra år sedan, 2020, expanderade man till Norrköping och öppnade ett ställe med samma koncept i Mirum Galleria. Nu siktar man på att öppna även i Kalmar. Premiären ska ske någon gång i höst.
Ombyggnationen av lokalen påbörjades i veckan. Den ligger på Norra Långgatan 7 i Kalmar och det är mitt i stan i Harrys gamla lokaler.
- Vi tar med oss Växjökonceptet till Kalmar. Det är exakt samma koncept som i Växjö, där allt är under ett och samma tak på Event Center Knock ’em Down, förklarar Malin Ståhlgren.

Precis som i Växjö kommer även aktiviteter som bland annat The Challenge, Lasergame i VR och bowling kombineras med mat och drycker i Kalmar. Man vill skapa en samlingsplats för företag, vänner och familjer i alla åldrar.
- Kalmar är en fin stad, det är nära till Växjö och det är mycket Växjöbor och kronobergare i Kalmar och på Öland, speciellt på sommaren. Då blir den nya anläggningen ett perfekt ställe för både soliga och regniga semesterdagar, säger Malin Ståhlgren.
- Vi har dessutom mycket gäster från Kalmar som besöker oss på Knock ’em Down i Växjö. Jag vet att de kommer uppskatta att vi öppnar i Kalmar. Så vi har sett att det finns ett behov av det här i Kalmar, det finns ju inga liknande ställen där.
Den nya anläggningen i Kalmar kommer ha tre våningar över totalt 2 300 kvadratmeter. I bottenvåningen blir det bland annat gruppaktiviteten The Challenge som består av tio olika actionrum med utmaningar. En aktivitet som under lättsamma former kan sammanfoga team, vänner och familj.

Markplan kommer innehålla en stor uteservering och miljöer för mat och dryck. Övervåningen ska rymma konferenslokal, privat festvåning och för servering av julbord och buffé till företagsevent och andra större grupper.


hans nilsson


Precis som i Växjö kommer även aktiviteter som bland annat Lasergame i VR kombineras med mat och drycker i Kalmar. Foto: PressbildPrecis som i Växjö kommer även aktiviteter som bland annat bowling kombineras med mat och drycker i Kalmar. Foto:Pressbild