VÄXJÖ 2024-2-20 KL. 13:05

Sticky Bombs kärleksfulla hyllning till Creedence

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Sticky Bomb är känd som trummis i Wilmer X - men han har många strängar på sin lyra. Med Sticky & The Bombs sätter han tänderna i Creedence Clearwater Revivals enorma låtskatt med utgångspunkt i hur de lät live.
På Nygatan 6 i Växjö den 28 februari får man höra hur det låter när de hyllar det klassiska rockbandet.

Sticky Bombs kärleksfulla hyllning till Creedence
Sticky Bomb är en av Sveriges mest kända rocktrummisar. Den snart 62-årige legendaren inom svensk rockmusik har bland annat hanterat trumpinnarna i Wilmer X. Foto: Pressbild


Sticky Bomb, eller Per-Åke Holmberg som han egentligen heter, är en av Sveriges mest kända rocktrummisar.
Den här snart 62-årige legendaren inom svensk rockmusik har hanterat trumpinnarna inte bara i Wilmer X utan även i band som Torsson, Kriminella Gitarrer, Babylon Blues, Buckaroos och The Push.
Dessutom är Sticky Bomb discjockey och kapellmästare och trummis i flera Malmöbaserade coverband. Han har också lång erfarenhet av att underhålla vid fester och event som organisatör och med ett brett kontaktnät.

För ett par år sedan satte han ihop ett hyllningsband till John Fogertys band Creedence Clearwater Revival med sitt fräscha och hungriga coverband Sticky & The Bombs.
Creedence Clearwater Revival var det amerikanska bandet som radade upp hits 1968–1972 och som spelade på Woodstock-festivalen 1969.
Låtar som Bad Moon Rising, Fortunate Son, Lodi, Who´ll Stop The Rain, Born On The Bayou, Proud Mary, Travelin’ Band, Have You Ever Seen The Rain och Up Around the Bend har skrivit in sig i själen på rockfans i hela världen för evigt.
Det här är låtar som fortfarande går hem hos publiken på de flesta pubar när trubadurer och coverband är på besök. Sångaren och frontmannen i bandet, John Fogerty, har dessutom haft en framgångsrik solokarriär efter att Creedence upphörde med låtar som exempelvis Rockin’ All Over the World och Almost Saturday Night.

Sticky Bomb kallar sitt projekt helt enkelt för ”En kärleksfull hyllning till Creedence Clearwater Revival”.
I bandet ingår de väletablerade Malmömusikerna Josef Underdal, Ingrid Lundquist och Albin Linder. Sticky Bomb och hans band utlovar en fullmatad och energisk Creedence-hyllning.
Just nu är Creedence Clearwater Revival aktuella med en restaurerad version av bandets Royal Albert Hall-konsert 1970.

När Sticky Bomb och hans band spelar sina favoriter ur CCR:s låtskatt så är det med tanke på hur Creedence Clearwater Revival lät live.
Onsdagen den 28 februari klockan 19 på Nygatan 6 får man chansen att höra hur väl Sticky & The Bombs förvaltar arvet från Creedence Clearwater Revival. Arrangör av konserten är Musik i Syd.

hans nilsson


I bandet ingår de väletablerade Malmömusikerna Josef Underdal, Ingrid Lundquist och Albin Linder. Sticky Bomb och hans band utlovar en fullmatad och energisk Creedence-hyllning. Foto: Pressbild