VÄXJÖ 2023-2-24 KL. 10:15

Stark föreställning som berör på djupet på Regionteatern

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Pjäsen ”Hon finns inte med på fotografiet” på Regionteatern är en sorglig och samtidigt ganska humoristisk och enaktare om vad som händer när en medlem i en familj avviker och hur uteslutning ur familjer påverkar oss alla. En stark föreställning som berör på djupet av våra känslor och minnen.

Stark föreställning som berör på djupet på Regionteatern
Skådespelarna Björn Johansson Boklund och Saskia Husberg i enaktaren "Hon finns inte med på fotografiet" på Regionteatern i Växjö. Foto: Pressbild


Många kan nog känna igen sig i temat om en familj med fyra människor där en i familjen inte riktigt passar in och kanske har valt att inte vara med.

Hur påverkar det de medlemmar i familjen som är kvar och fortsätter att träffas och umgås? Känner de skuld? Vad sker då med skulden?
Det är utgångspunkten för den prisbelönta dramatikern Paula Stenström Öhman som har skrivit manuset till ”Hon finns inte med på fotografiet”. En laddad och nervig föreställning som spelas av Regionteatern i regi av Rasmus Lindgren och med skådespelarna Saskia Husberg och Björn Johansson Boklund som de enda medverkande på scenen.

”Hon finns inte med på fotografiet” är en föreställning på 80 minuter som spelas nästa gång 16 mars på Regionteatern i Växjö, och sedan 18 mars, 19 april och 20 april på Regionteatern i Växjö och 13 april på Lokstallarna i Karlshamn.hans nilsson