VÄXJÖ 2024-2-10 KL. 11:00

Spelade in sex med kvinna på Campus

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En kvinna i 20-årsåldern följde med en ung man hem en sen natt på Campus i Växjö - mitt i sexakten upptäckte hon att han filmade henne utan att han hade berättat det. Hon konfronterade honom och han erkände att han hade filmat henne.
Nu åtalas mannen för kränkande fotografering. Han förnekar brott.

Spelade in sex med kvinna på Campus
Till slut fick hon gå in på hans telefon. Då såg hon att han spelat in en video på henne under tiden de hade sex. Hon raderade videon och bad honom visa att han inte sparat den på Snapchat. Foto: Claudia Dewald från Pixabay


Kvinnan och mannen var båda i 20-årsåldern och studenter på Linnéuniversitetet i Växjö när det här inträffade.
Hon berättar i förhör med polisen att hon var ute och festade en sen natt. Då träffade hon en kille som hon inte träffat tidigare. Men hon lade till honom på Snapchat under kvällen.
Sedan följde hon med honom hem till hans bostad på Campus.
De hade sex. Men under tiden de hade sex märkte hon att han fipplade med sin telefon flera gånger.
Hon tyckte det var konstigt och avbröt sexet, började klä på sig och sade att hon ville se på hans telefon.
Kvinnan frågade vad han höll på med. Hon bad om att få se hans telefon. Till slut fick hon gå in på hans telefon. Då såg hon att han spelat in en video på henne under tiden de hade sex.

Hon raderade videon och bad honom visa att han inte sparat den på Snapchat. Han sa att videon inte var sparad i ”molnet”.
När hon kollade på hans telefon såg hon att han hade fler bilder eller videos på andra tjejer. Men hon fokuserade mest på att ta bort videon på sig själv.
Hon satte igång röstinspelningen på sin telefon utan att säga det till honom. Sedan frågade hon vad han höll på med.
Han medgav då att han hade filmat henne och sade att det var första gången han gjorde något sådant.

Polisen har fått lyssna på ett ljudklipp som kvinnan spelade in med sin mobil den 25 maj 2023, precis efter händelsen.
I ljudklippet hörs hur hon och den misstänkte mannen pratar med varandra:
Hon: ”Så du spelar in mig, du tycker det är bra jobbat eller?”
Han svarar: ”Nej det är inte bra jobbat”

I klippet hör man honom säga flera gånger att han mår skit. Hon säger att han bara mår skit för att hon kom på honom. Han svarar ja på det och lovar sedan att filmen inte kan komma ut eftersom hon raderat.
Hon säger sedan: ”Du tar hem mig av alla människor, filmar mig, och tror du ska komma undan med det. Hur fan kan du må skit när du har valt att göra såhär? Varför filmar du mig ens?”
Han svarar: ”Jag vet inte. Jag har aldrig gjort det innan”.
Hon: ”Men nu tyckte du det var en bra idé?”
Han svarar: ”Jag vet inte, jag är skitfull”.
Hon: ”Jag fattar inte varför du filmade när vi hade sex”.
Han svarar: ” Nej jag vet inte heller, jag har aldrig gjort det förut”.
Hon: ” Men du gjorde det nu”.
Han svarar: ”Ja jag vet”.

Hon slutade spela in och ringde sin vän som hörde en del av samtalet. Sedan gick hon därifrån och mötte upp sina vänner. Hon polisanmälde mannen för kränkande fotografering.
Den unga kvinnan visste först bara vad han heter i förnamn. Hon säger i förhören att hon skulle känna igenom honom om hon såg honom igen.
Under förhören berättar hon att hon googlat fram vad han heter i för- och efternamn och hans adress på Campus i Växjö.
Mannen förnekar brott. I förhören säger han att han inte kommer ihåg något från den dagen. Om det var natten mellan en onsdag och torsdag så var han förmodligen på Sivans studentpub och var full, säger han.
Han säger att han inte minns om han tog med en tjej hem. När polisen nämner hennes namn säger han att han inte känner igen det. Han förklarar att han brukar få blackouts på fyllan och att han är jättedålig på namn.
Ingen video eller bild från brottstillfället har anträffats av polisen.

Förhörsledaren informerar honom om att polisen har kunnat konstatera att hans mobiltelefon fabriksåterställdes klockan 02.48 den 25 maj 2023 vid brottstillfället och varför.
Återställningen har inneburit att det mesta som fanns sparat på telefonens minne har raderats. Han säger att han inte vet varför.
Som bevisning har åklagaren bland annat konversation från mobiltelefontömning för att bevisa kontakt och bestämmande av möte mellan kvinnan och mannen.Man har utdrag ur extraktionsrapport för att bevisa att mannens mobiltelefon fabrikåterställts, ljudfil för att bevisa vad mannen uppgett till kvinnan och uppspelning av ljudfil av inspelat samtal mellan kvinnan och mannen.

hans nilsson