VÄXJÖ 2024-2-20 KL. 13:15

Rickard tror på ljus framtid för solskydden

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Efter tolv år i restaurangbranschen sadlade Rickard Ivelid i Växjö om till elektriker för sju år sedan - nu tror han på en ljus framtid för Solskyddsteamet som är det nyaste företaget i hans ägo.
- Allt som byggs och planeras att byggas i Växjö har ju med solskydd i beräkningarna, säger Rickard Ivelid.

Rickard tror på ljus framtid för solskydden
- Ett bra bemötande är mycket viktigt, att vara positiv och att ge service med glimten i ögat och ett leende på läpparna är viktigt för oss, säger Rickard Ivelid, som driver Solskyddsteamet ihop med sin bror. Foto: Hans Nilsson


Rickard Ivelid är från Kalmar från början, men 2011 flyttade han till Växjö och blev bartender på PM och Vänner.
- Jag var med och drog igång satsningen på PM Tak. Men sedan blev det familjeliv med två barn och då gick det inte att jobba i restaurangbranschen med de tiderna som krävs där, förklarar han.

Rickard Ivelid hade en utbildning till elektriker från gymnasiet i Kalmar att falla tillbaka på. Så 2017 startade han elfirman Ivelid-Elinstallation AB istället.
Förra året var han redo för nästa satsning. Han fick inspiration av sin sju år äldre bror Ola Ivelid i Kalmar som har företaget Joli Interiör.
- Min bror jobbar med solskydd, han är en erfaren solskyddstekniker. Jag var där och hjälpte honom med en del jobb, och vi såg att det fanns en marknadsandelar att ta för solskydd i Växjö med omnejd, berättar han.

Så förra året startade Rickard Ivelid och hans bror Ola Ivelid företaget Solskyddsteamet. Han driver det nya företaget samtidigt som han har sin elfirma med två elektriker som han även kan anlita till jobb på Solskyddsteamet.
- Min bror är delägare i Solskyddsteamet och han är ett bollplank åt mig. Han har ju jobbat med solskydd i 15 år, så han har kunskapen.

Rickard Ivelid och hans företag installerar och servar solskydd både inomhus och utomhus. Det första året med Solskyddsteamet har varit ett testår, förklarar han.
- Inkörsporten var 2023, det är 2024 som det verkligen gäller. Det känns bra hittills, vi fick en bra start 2023 och har ett 30-tal privata kunder och stora och mindre företag i Växjö och Ljungby som kunder.
- Det är en fördel att jag känner mycket folk sedan åren i restaurangbranschen. Men vi skyndar långsamt. Vi behöver inte ha bråttom, jag har ju min elfirma och min bror har sitt företag i Kalmar.

Rickard Ivelid poängterar att bemötandet mot kunderna är a och o. Det är något han har tagit med sig från åren i restaurangbranschen.
- Ett bra bemötande är mycket viktigt, att vara positiv och att ge service med glimten i ögat och ett leende på läpparna och ett skratt är viktigt för oss.
- Det vi säljer har premiumkvalitet och vi jobbar med småskalighet när det gäller våra leverantörer, lägger han till.

hans nilsson


Rickard Ivelid lämnade krogbranschen och startade elfirma i Växjö - nu jobbar han och hans bror med det nya företaget där de installerar och servar solskydd.. Foto: Hans NilssonRickard Ivelid och hans företag installerar och servar solskydd inomhus och utomhus. Det första året med Solskyddsteamet har varit ett testår, förklarar han. Foto: Hans Nilsson