VÄXJÖ 2024-2-4 KL. 11:00

Region Kronoberg är Årets välfärdsinspiratör

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Region Kronoberg och Ljungby kommun utsågs till Årets välfärdsinspiratör vid Framtidens hälso- och sjukvårdsmässa i Kista i Stockholm. Priset fick de för det gemensamma utvecklingsarbetet ”god och nära vård”, där informationsdriven vård står i fokus.

Region Kronoberg är Årets välfärdsinspiratör
Martin Myrskog, regiondirektör i Region Kronoberg. och Jennie Vidal, kommundirektör i Ljungby kommun. Foto: Pressbild


- Det är jätteroligt att vi tog hem denna fina nationella utmärkelse. Det är en tydlig bekräftelse på att vi satsar på ett utvecklingsarbete som är helt rätt i tiden och efterfrågas runt om i Sverige, säger Jennie Vidal, kommundirektör i Ljungby kommun och Martin Myrskog, regiondirektör i Region Kronoberg.

Årets välfärdsinspiratör är ett pris som går till en organisation som har genomfört ett projekt eller en kampanj som har inspirerat andra att ta initiativ för att förbättra välfärden.
Martin Myrskog pekar på att detta är en sak som gör att man tillsammans i Region Kronoberg blir bättre rustade för framtidens utmaningar, med exempelvis en ökad äldre befolkning.

Det handlar om att utveckla framtidens vård med hjälp av samarbeten mellan olika organisationer och med stöd av AI.
För att koppla ihop information om enskilda individer mellan kommun och region som i detta fall är personer över 65 år.
Man hoppas att det ska leda till en bättre vårdupplevelse. Bland annat med hjälp av bättre användning av resurser, gemensamma arbetssätt över organisationerna och utveckling av välfärdstekniska lösningar.

hans nilsson