VÄXJÖ 2023-11-9 KL. 16:10

Premiär för Kia EV9 - framtidens SUV är här

Av Josefin Petersson

Premiär för Kia EV9 - framtidens SUV är här
Kia EV9 GT Line är inte bara en bil, det är en upplevelse. Besök Småländska Bil i Växjö den 18-19 november och upptäck morgondagens SUV. Foto: Pressbild

VÄXJÖ. På Småländska Bil i Växjö är det dags att välkomna framtiden genom att presentera den efterlängtade Kia EV9, helgen den 18:e-19:e november. En eldriven SUV som inte bara tar körupplevelsen till nya nivåer utan också definierar morgondagens fordonsinnovation.

Teknologisk mästare med hög prestanda
Kia EV9 GT Line är inget mindre än ett teknologiskt mästerverk på hjul. Med dubbla elmotorer som genererar en kraftfull effekt på 283 kW/384 hk och ett maximalt vridmoment på 700 Nm, tar den dig från 0-100 kilometer i timmen på en imponerande tid av 5,3 sekunder. Men prestanda är inte allt, det är också en elbil som prioriterar miljön. Batterikapaciteten på 99,8 kWh och det snabba 800-voltssystemet gör laddningen till en blixtsnabb process. På endast 15 minuter kan du ladda upp till 219 kilometers räckvidd, vilket ger dig friheten att utforska världen utan oro för batteriets kapacitet.

Design som inspirerats av naturen
EV9:s exteriördesign är en hyllning till naturens skönhet och kontraster. Den tuffa och dynamiska looken kompletteras av en imponerande låg aerodynamisk luftmotståndskoefficient på 0,28. Varje linje och kurva på bilen är noggrant utformad för att inte bara vara estetiskt tilltalande, utan också för att förbättra fordonets övergripande prestanda.

Flexibel interiör för optimal komfort
EV9 GT Line erbjuder flexibilitet och komfort oavsett resans längd. Välj mellan sex- eller sjusitsigt utförande, beroende på dina behov. De elektriskt justerbara och ventilerade Relaxation-stolarna på mittenraden ger en extra touch av lyx och komfort. Den innovativa interiören inkluderar en tredelad panoramadisplay och smarta funktioner som Automatisk Route Planner och Vehicle-to-Load (V2L), som låter dig dela ström med externa enheter.

Full kontroll med Kia Connect
Kia Connect-appen ger dig full kontroll över din Kia EV9. Från att fjärrstyra laddningen till att schemalägga förklimatisering och få realtidsinformation om batteristatus och räckvidd. Appen är din nyckel till en smidig och ansluten körupplevelse.

Generös standardutrustning och avancerad säkerhet
EV9 GT Line kommer med en imponerande lista över standardutrustning, inklusive digitala LED "Matrix"-strålkastare, 21-tums aluminiumfälgar, Around View Monitor 360-graderskamera, head up-display och avancerade säkerhetsfunktioner som Highway Driving Assist och Blind-Spot Collision-Avoidance Assist. Säkerheten är en prioritet, EV9 GT Line är utrustad med funktioner som autobroms med skydd för fotgängare och cyklister, Lane Change Assist och Blind View Monitor för ökad körsäkerhet.

Miljövänlig och kraftfull
Kia EV9 GT Line är inte bara en kraftfull SUV, den är också miljövänlig. Med en maximal räckvidd enligt WLTP-normen på upp till 465 kilometer kan du göra långa resor, utan att kompromissa med prestanda eller miljövänlighet.

Öppethus i Växjö - Lanseringspremiär 18-19/11
För att fira ankomsten av Kia EV9 GT Line bjuder Småländska Bil i Växjö in till ett öppethus den 18:e-19:e november. Upplev bilen, ställ dina frågor och fira framtiden av elektrisk körning. Lanseringspremiären kommer att vara en helg full av spänning och möjligheter att utforska den senaste teknologin inom elektriska fordon.

Josefin Petersson


Med avancerad teknik, överlägsen prestanda, och fokus på miljövänlighet, markerar den en ny era av elektrisk körning. Foto: PressbildCarl-Johan Bauge är VD på Småländska Bil och välkomnar alla till öppethus helgen den 18:e-19:e november. Foto: Josefin Petersson