VÄXJÖ 2024-6-20 KL. 21:00

Polisen utreder Maria Arnholm som betalar tillbaka 82 000

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En privatperson har polisanmält Maria Arnholm, landshövding i Kronobergs län, för trolöshet mot huvudman och tjänstefel.
Eftersom det finns misstanke om brott som faller under allmänt åtal har polisen beslutat att inleda en förundersökning, rapporterar SMP.

Polisen utreder Maria Arnholm som betalar tillbaka 82 000
Maria Arnholm betalar tillbaka 82 000 kronor för de privata taxiresorna. Foto: Hans Nilsson


Polisen säger till tidningen att man inlett en förundersökning för att skaffa sig ett bättre underlag kring det som hänt och få mer information för att se hur det ska hanteras.

Sveriges Radio P4 avslöjade förra veckan i en granskning av landets samtliga landshövdingar att Maria Arnholm åkt privat taxi för 82 000 kronor och använt länsstyrelsens bil för privata resor.
Enligt anställningsavtalet har hon rätt till ersättning för buss- eller tågresor mellan hemmet och arbetet - men taxi ingår inte. Maria Arnholm har trots det sedan 2020 åkt taxi för 82 000 kronor mellan hemmet i Stockholm och centralstationen på länsstyrelsens bekostnad.
Nyligen meddelade länsstyrelsen att man startat en extern granskning av Maria Arnholms resor.
Enligt P4 Kronobergs betalar Maria Arnholm tillbaka 82 000 kronor för de privata taxiresorna.
Maria Arnholm har tidigare varit jämställdhetsminister i Fredrik Reinfeldts regering och partisekreterare för Liberalerna.
hans nilsson