VÄXJÖ 2022-10-29 KL. 12:00

Peter Jezewski till Växjö

Av Thomas Edgren

I somras gästade Peter Jezewski Växjö och körde sina pop- och rocklåtar vid Allsång i Linnéparken. Nu är han ute på en omfattande Sverigeturné och kommer att stå på konserthusets scen på Gustaf Adolfdagen 6 november.

Peter Jezewski till Växjö
Om en vecka kommer Peter Jezewski till Växjö konserthus med sin show. Med sig har han Elvis Presleys kusin Donna Presley, som berättar minnen från Graceland. Foto: Privat.

Peter Jezewski har gjort ett stort antal nyinspelningar av gamla 1950- och 60-talspoplåtar sedan han lämnade The Boppers på 1980-talet. Sedan dess har Peter uppträtt både solo med sin gitarr och med kompband här och var i landet.

I Växjö får vi nu se honom i showen ”Bepopaluba” tillsammans med ett gäng musiker, körtjejer och sist men inte minst Donna Presley. Donna är kusin med Elvis och har gett ut en bok om livet på Graceland. Även om Elvis och den flera år yngre Donna knappt hade någon kontakt, kan det för Elvisentusiaster ändå vara kul att höra henne berätta om Graceland eftersom hon vistades där ibland; hennes mamma var syster till Elvis pappa Vernon.
Peter Jezewski är aktuell med en ny cd; ”Rock me tonight”, som påpassligt nog släppts i oktober lagom till turnén. Vidare har han även en show om Johnny Cash liv och musik som i år spelats på ett antal av landets konsertställen.

Thomas Edgren