VÄXJÖ 2023-6-7 KL. 10:00

Nya Ica Supermarket på Dalbo lockade många nyfikna kunder

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Runt 200 personer köade när nya Ica Supermarket på Dalbo slog upp portarna för första gången vid 10-tiden förra onsdagen.
I entrén stod Ica-handlaren Linus Andersson och hälsade kunderna välkomna.
- Det här är fantastiskt! Här finns ju allt, förklarade kunden Margarita Lopez, och hennes väninnor höll med.

Nya Ica Supermarket på Dalbo lockade många nyfikna kunder
Intresset hos de boende i Arabyområdet var mycket stort vid öppnandet av det nya Ica Supermarket på Mörners Väg 64 K. Eller Ica Supermarket Mörners som butiken heter. Foto:Hans Nilsson


Intresset hos de boende i Arabyområdet var mycket stort vid öppnandet av det nya Ica Supermarket på Mörners Väg 64 K.
Eller Ica Supermarket Mörners som butiken heter.
Den nya livsmedelsbutiken var laddad med färskvaror, frukt och grönt, mejeriprodukter och annat som hör till.
Det samlades rejält med folk utanför butiken i värmen en bra stund innan öppnandet vid klockan 10 den 31 maj. Sedan fylldes butiken med köpsugna kunder.
Ica-handlaren Linus Johansson tog över Ica-butiken på Dalbo centrum för ett år sedan efter att då ha haft Ica Nära-butik i Ryssby. Nu stod han och sken som en sol mot kunderna.
- Det är en jättestor dag för mig som Ica-handlare, det har tagit mig 15 år för att få stå här som ägare av en Supermarket, säger 35-årige Linus Johansson.
- Jag valde att göra den här resan för jag ville vara med och bidra till det här området med den här butiken, det är en viktig gemensam mötesplats i området.
Ica Supermarket Mörners med apotek är 1200 kvadratmeter stort vilket ska jämföras med den gamla butiken på Dalbo torg som var på 900 kvadratmeter. I och med den nya butiken har man dessutom gått från 18 till 25 anställda.
Linus Johansson har stora förhoppningar på butiken.
- Det är ett väldigt bra geografiskt läge och det är bra med parkeringsplatser här också. Sedan har vi ett brett sortiment för nysvenskar. Vi satsar mycket på mat från hela världen, förklarar Linus Johansson.
De tre vänninorna Margarita Lopez, Maria Luisa Alvarado och Nubia Jerez, som samtliga är i 70-årsåldern och bor på Vintervägen är några av de närboende som är glada för att ha fått en ny livsmedelsbutik.
- Det här betyder så mycket för oss, nu behöver vi inte åka till en annan och större Ica-butik, Maria Luisa Alvarado.
- Det är perfekt för oss att ha den ligger så nära, mycket bra, säger Nubia Jerez.

Margarita Lopez och Maria Luisa Alvarado. Två glada kunder på nya Ica Supermarket på Dalbo. - Det betyder mycket för oss att vi har den här nya butiken, säger de. Foto: Hans NilssonDet samlades rejält med folk utanför butiken en bra stund innan öppnandet vid klockan 10 den 31 maj. Sedan fylldes butiken med köpsugna kunder. Foto:Hans Nilsson