VÄXJÖ 2024-2-20 KL. 13:00

Nostalgishow med 60-talshits

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En högtidsstund väntar alla stora fans av 60-talspop i Växjö den 29 februari.
Då kommer nämligen showen ”We Love Hits of the 60s” till Växjö Teater med Clabbe af Geijerstam från Ola and The Janglers och Lennart Grahn från The Shanes för att bjuda på populära 60-talslåtar.

Nostalgishow med 60-talshits
Claes Clabbe af Geijerstam var den musikaliska motorn i Ola & The Jangler på 60-talet. Foto: Pressbild


När nostalgishowen ”Hits of The 60s” hade premiär 2018 och blev det en stor publiksuccé.
Nu är det en ny turné på gång under våren 2024 som åker runt och spelar på flera platser i landet.

På scenen på Växjö Teater den 29 februari presenteras ett helt nytt namn. Det är Brian Marston och det blir premiär för honom i Växjö.
Han har spelat med 60-talspopbandet The Easybeats från Australien som är kända bland annat för låtar som ”Good Times” och ”Friday On My Mind”, som David Bowie gjorde på coverplattan ”Pinups” 1973.

För den svenska publiken är Clabbe af Geijerstam och Lennart Grahn mer kända namn. De och Brian Marston kommer kompas av ”The Pop Beat Band” med musiker från Hep Stars, Björn Skifs & Blåljus och Blue Swede.

Tillsammans kommer de framföra några av sina största hits från 60-talet som Shanes ”Cara Mia”, Ola & Janglers ”Alex Is The Man” och The Easybeats ”Friday On My Mind”.
Men det blir en massa andra popklassiker från 60-talet också.
”We Love Hits of the 60s” gästar totalt elva orter från Kungsbacka i söder till Luleå i norr med final i Stockholm på Intiman den 23 mars 2024.
Bandet ”Hits of The 60´s” bildades 2018. Tanken då var att sätta ihop frontfigurerna från de största svenska popgrupperna på 60-talet.

Suget efter att få återuppleva den svenska 60-talspopen verkar fortfarande vara stort. Musikerna är hungriga på att göra de gamla hitlåtarna rättvisa, och det gäller både de egna hitsen och andras stora hits från tiden.

Målet är att ”så länge som möjligt fortsätta lira live”, och att lira hitlåtarna från tiden med några av Sveriges populäraste popband under 60-talet.hans nilsson


Lennart Grahn var sångare och frontfigur i The Shanes på 60-talet. Foto: PressbildBrian Marston. Foto: Pressbild


Claes ”Clabbe” af Geijerstam:
Gitarrist och kompositör, DJ, programledare, producent.
Han var den musikaliska motorn i Ola & The Jangler och skrev låtar som ”Alex is the man”, ”Julia”, ”Love Was On Your Mind”.
Ola & The Janglers var det första svenska bandet att ligga på ”The American Billboard Hot 100” med ”Let´s Dance”.
Clabbe har haft stora framgångar med sitt radioprogram ”Rakt över disc", programledare i TV:s ”Oppopoppa”, ”Lite Grand i örat” och Idoljuryn.

Lennart Grahn:
Frontmannen och sångaren från The Shanes "Cara Mia”, ”Can I Trust You”, ”Chris Craft no 9”, ”Vem får följa dig hem?”, ”Hi-Lili Hi-Lo” var stora hit´s med Lennart Grahn & The Shanes. Lennart hade stora framgångar i början av 2000-talet med ”Idolerna” där även Svenne Hedlund, Lalla Hansson och Tommy Blom ingick.

Brian Marston:
Han har varit med i det engelska bandet "The Easybeats" som hade en stor 60-talshit i Sverige med "Friday On My Mind". Sedan flytten till Sverige har han spelat med bland andra Shanes och Blåblus.

Husbandet The Pop Beat Band
Medlemmar från "Hep Stars, "Björn Skifs & Blåljus", "Blue Swede".
Joffe Enbom – Basist, sångare och kapellmästare. Basist i Hep Stars sedan 1989
Benneth Fagerlund – Piano och sång. Medlem i Hep Stars i olika perioder sedan 1984 och har varit kapellmästare och pianist med Lill-Babs och Lasse Berghagen.
Totte Päivärinta – Trummor, medlem i Hep Stars sedan 2000.
Micke Areklew – Gitarr och sång. Legendarisk gitarrist i svenskt musikliv, var med i Björn Skifs & Blåljus som låg på 1:a plats på ”The American Billboard Hot 100”med ”Hooked on a feeling”, då under namnet Blue Swede.