VÄXJÖ 2022-7-15 KL. 10:00

Murre gör debut på CD

Av Thomas Edgren

VÄXJÖ. Miranda ”Murre” Eriksson gör nu debut med en CD med åtta egna låtar.
- De handlar om både stora avgörande händelser i mitt liv och små vardagshändelser, och med lite politiska och ”hållbara” budskap i botten, berättar hon.

Murre gör debut på CD
I sommar har Miranda ”Murre” Eriksson flera spelningar på gång, bland annat i Sölvesborg och i Mörbylånga. Foto: Thomas Edgren

Plattan spelade in under ett par dagar i Kulturverkstaden i Tingsryds studio med ett gäng av Kulturverkstadens musiker. Musiker som sedan har kompat Murre på vissa spelningar, medan hon i andra fall uppträder akustiskt. CD:n mixades i Nackswings anrika studio i Göteborg med Isak Edh som producent.
- Vi spelade in den strax före pandemin men vi väntar tills nu med att släppa den, nu när jag kan komma ut och spela låtarna, säger Murre, och berättar att hon hade två releasefester, både i Västervik och på Kafé de Lux i Växjö – hon bor nämligen just nu på båda orterna.
- - Jag studerar till kulturledare vid Linnéuniversitetet, där jag får lära mig att både arrangera och träffa arrangörer. Det gör samtidigt att jag får ett brett kontaktnät för min egen roll som artist, menar hon.
I sommar har Murre 6 - 7 spelningar på gång. Bland annat uppträder hon med sitt band på Brygghuset i Krokås utanför Sölvesborg och solo på Prästgårdens café utanför Mörbylånga.
- Det stället har jag varit på innan – bland annat som förband till John Holm, berättar hon stolt och inflikar att hon hängt med många andra musiker också. Som Ola Magnell (gick bort 2020), som är och var en stor inspirationskälla för henne.
- - Ja, vi har jammat ihop.
En viktig orsak till att Murre började med musik var gitarrläraren Ronny Dahlberg, som stöttade Murres ambitioner både under grundskole- och gymnasietiden. Och från just den tiden finns ett par av låtarna på nya CD:n, fast lite uppdaterade.
-
- Någon stor musikalisk händelse för dig?
- - När jag fick uppträda på den årliga festivalen för Rory Gallagher (avled 1995) i hans hemstad Donegal på Irland. En stor irländsk bluesrockare vars låtar jag har gjort egna svenska tolkningar av.
-
- Favoritställen att uppträda på?
- - Kafé de Lux och Tyrolen i Blädinge, stämningsfulla platser som jag spelat på flera gånger.
-

Så ser den ut, Murres första CD "Tänk om", som innehåller egna låtar om både små och stora händelser i hennes liv.Miranda Eriksson gav en releasefest för nya CD:n på Kafé de Lux. Foto: Patrik Lindström.