VÄXJÖ 2024-6-21 KL. 19:00

Mona G:s nya album ute: ”Det här är bland det största jag har gjort”

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Nu har Mona G:s nya album ”Dolly & jag” kommit ut - en skiva där Mona G hyllar den amerikanska countrystjärnan Dolly Parton. Hon är särskilt stolt över ”Islands in the stream” där hon sjunger duett med Nashville-sångaren Michael Lusk.
- Han är den bäste sångaren jag har sjungit med, det här är bland det största jag har gjort, säger Mona G.

Mona G:s nya album ute: ”Det här är bland det största jag har gjort”
- Jag har lagt ner hela mitt hjärta i de här inspelningarna. Det finns ju en fara annars att sjunga in låtar av en så känd artist, att det kan bli som att härma henne. Men det här är min hyllning till Dolly Parton, förklarar Mona G. Foto: PressbildLokaltidningen berättade redan i mars i år att Mona G höll på att spela in en ny skiva som skulle bli ett hyllningsalbum till Dolly Parton.
Nu lagom till midsommar, till och med på självaste midsommarafton den 21 juni, släpptes ”Dolly & jag” på skivbolaget Atenzia Records och på Spotify den 20 juni.
Mona G har under våren gett ut låtar på Spotify från albumet. Det är några låtar som Dolly Parton sjungit in genom åren: ”Before the Next Teardrop Falls”, ”Coat of Many Colors” och ”Here You Come Again”,

Plattan innehåller nio låtar och sex av dem är låtar som Dolly Parton sjungit in. Av de övriga låtarna har Mona G gjort två på egen hand och en tillsammans med Mikael Karlsson.
Musiken är inspelad i Nashville av amerikanska musiker och producerad av Dennis Lagerkvist i Hyltebruk.
Mona G är oerhört imponerad av amerikanen Michael Lusks sånginsats i ”Islands in the stream”. Dolly Parton sjöng en duett med Kenny Rogers när hon gjorde låten 1983.

Här är det den Nashville-baserade sångaren och musikern Michael Lusk som sjunger ihop med Mona G. Han har en djup och klassiskt manlig countryröst som har hörts live från Grand Ole Opry bland annat.

Michael Lusk har varit på turné med ett klassiskt namn som Loretta Lynn och uppträtt med stjärnor som Martina McBride, Marty Stuart, Billy Graham Ministries, Zooey Deschanel och Crystal Gail för att nämna några.
- Där har vi fått en fantastisk countrystjärna från Nashville som sjunger med mig. Det är magiskt att vara med om detta för mig. Att få sjunga med en riktig amerikansk countrystjärna som sjunger så fantastiskt bra är väldigt stort, berättar Mona G.

Mona G säger att hon har fått flera positiva reaktioner på låtarna som släppts från albumet under våren.
- Jag har lagt ner hela mitt hjärta och mycket mer än så i de här inspelningarna. Det finns ju en fara annars att sjunga in låtar av en så känd artist, att det kan bli som att härma henne. Men det här är min hyllning till Dolly Parton, förklarar hon.

Nu hoppas hon att ”Dolly och jag” ska leda till fler spelningar och kanske rent av en turné.
På konserterna kommer Mona G att berätta om Dolly Partons liv och varva med musiken från sitt album ”Dolly och jag”.
- Jag har läst alla böcker om hennes liv som jag har kunnat hitta, och jag känner igen mig i rätt mycket i hennes liv. Hon har aldrig gett upp fast det har varit motgångar, och så har det varit för mig också.
- Dolly Parton gillar förresten rosa väldigt mycket, precis som jag. Hon har inrett hela sitt kontor i rosa. Vi är faktiskt ganska lika.

hans nilsson


Mona G:s sångpartner i "Islands in the stream" är countrystjärnan från Nashville, Mike Lusk. Här spelar han med Loretta Lynn. Foto: Pressbild


Låtarna på Mona G:s nya album "Dolly & jag"
1 Here You Come Again (Barry Mann, Cynthia Well)
2 Där mitt hjärta bor (Mona Gustafson)
3 Islands In The Stream (Barry, Robin och Marice Gibb)
4 Silver Threads And Golden Needles (Linda Ronstadt)
5 Before The Next Teardrop Falls (Freddy Fender)
6 Inte en dag utan dig (i mina tankar) (Mona Gustafson)
7 Coat Of Many Colors (Dolly Parton)
8 To Know Him Is To Love Him (Phil Spector)
9 Det goda livet (Melodin av Mikael Karlsson, texten av Mona G)