VÄXJÖ 2024-6-14 KL. 18:45

Miniorlandslaget årets vinnare: ”Fantastiska insatser”

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Miniorlandslaget är årets vinnare av Växjö kommuns pris för lika villkor. De får priset för sina insatser med träning och idrottsaktiviteter för barn och unga. Priset består av ett diplom och en summa pengar.

Miniorlandslaget årets vinnare: ”Fantastiska insatser”
Från vänster ovan: Alexander Gitselov, Filip Fridman, Lars Emilsson, Karin Malm, Ingela Nilsson OCH Mikaela Wieslander Mayer.


Miniorlandslaget startades 2022 av IT-företaget Atea i Växjö i samarbete med IFK Växjö och Växjö kommuns personal i Araby Park Arena. Sedan dess har man samarbetat med personalen i Araby Park Arena och IFK Växjö.
- Efter mer än två år med Miniorlandslaget fortsätter vårt brinnande intresse och engagemang för denna viktiga satsning. Initiativet har hyllats av både vår social- och idrottsminister Jakob Forssmed och prisats som årets Miniorlandslagsförening vid Friidrottsgalan 2023, säger Lars Emilsson, platschef på Atea i Växjö och fortsätter:
- Att vi nu tilldelas Växjö kommuns pris för lika villkor är ännu ett kvitto på att Miniorlandslaget gör stor skillnad för många. Nu är vi taggade på att fortsätta och lyfta ribban ytterligare.

Växjö kommun lyfter fram att ledarna i Miniorlandslaget skapar ett engagemang hos både barn och deras föräldrar och främjar deltagande i idrott. Förutom träning och idrottsaktiviteter för barnen bidrar Miniorlandslaget också med gemenskap och vänskap bland barn och unga med olika bakgrund.

Därför får Miniorlandslaget kommunens pris för lika villkor 2024 ur ett samhällsperspektiv.
- Miniorlandslagets framgång är ett gott exempel på vad man kan göra genom samverkan mellan näringsliv, offentlig sektor och föreningsliv för att göra sociala insatser. De har på kort tid gjort fantastiska insatser för att inkludera och öka samhörighet och jämlikhet bland så många barn, säger Pernilla Bodin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott, i en presskommentar.
- Så vi är verkligen glada att kunna ge Växjö kommuns pris för lika villkor till Miniorlandslaget, lägger hon till.
Växjö kommun delar ut priset varje år för att uppmärksamma insatser som ökar inkludering i samhället. Det är kommunstyrelsen som utser vinnaren.
hans nilsson


- Miniorlandslaget har gjort fantastiska insatser för att inkludera och öka samhörighet och jämlikhet bland många barn, säger Pernilla Bodin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott. Foto: Växjö kommun


Prisas för lika villkor
Växjö kommuns pris för lika villkor, före detta mångfaldspriset, delas ut varje år.
Det är en del av arbetet för att nå målsättningar som finns i kommunens hållbarhetsprogram och plan för lika villkor.
Priset delas ut till Växjöbor, företagare, organisationer, föreningar som gör ett målmedvetet arbete för att bidra till lika villkor. Arbetet ska motverka diskriminering och främja inkludering av olika grupper oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.
Växjö kommuns pris för lika villkor delas ut till pristagaren på kommunfullmäktiges sammanträde i augusti.