VÄXJÖ 2023-8-25 KL. 09:59

Man sköts med flera skott på Arenastaden

Av Hans Nilsson


VÄXJÖ. Flera skott hördes mitt inne i Arenastaden i Växjö i torsdags kväll vid 19.25. När polisen kom till platsen hittade de en skottskadad man i 20-årsåldern.
Mannen hade livshotande skador och fördes med ambulans till sjukhuset. Han opererades akut. Två personer ska ha setts lämna området på elsparkcykel. Den ena ska ha burit munskydd. Polisen söker vittnesmål.

Man sköts med flera skott på Arenastaden
En man sköts på Arenastaden i torsdags kväll. Polisen spärrade av ett stort område mellan Tipshallen och gamla ishallen. Foto: Hans NilssonEnligt vittnesuppgifter ska fem skott ha avlossats av gärningsmannen som sedan använde en elskoter för att lämna platsen. Skjutningen skedde utanför Icon-huset och nära Tipshallen i Arenastaden.
Enligt Robert Loeffel vid polisen var det ingen tillfällighet att skjutningen ägde rum på just den här platsen. Skjutningen var riktad mot mannen. Han är sedan tidigare känd av polisen.
Mannen är 23 år och tillståndet för honom är allvarligt men stabilt, enligt polisen.
Samtidigt som mannen sköts mitt inne i Arenastaden pågick en hockeymatch i Vida Arena mellan Växjö Lakers och Oskarshamns J20-lag inför publik och i Tipshallen var det folk som tränade.
Spelare i Växjö Lakers tjejlag var utomhus och värmde upp när mannen sköts. Några av spelarna hörde skotten och upptäckte sedan en skadad man, enligt SVT.
Östers IF:s ungdomar i 13- och 14-årsåldern tränade nära brottsplatsen. De fick lotsas förbi polisavspärrningen av sina tränare.
Polisen kom till platsen vid 19.30-tiden. Man såg till att alla stannade inne i arenan och i hallen. Ingen fick gå ut. Polisen gick runt och letade och skrek att det var polissök, enligt ett vittne.
Vid 20.10 var det fritt att lämna arenan och hallen, enligt uppgift.
Poliser hade då spärrat av ett stort område på baksidan av Icon-huset och mellan gamla ishallen och Tipshallen. Man sökte med hund i soptunnor och buskage på Arenastaden. Polisen förhörde vittnen och uppgiftslämnare för att få fram fler uppgifter om händelsen och om gärningsmannen eller gärningsmännen.
Snart kom flera oroliga föräldrar och hämtade sina barn med bil.
Brottsplatsen undersöktes av polisens kriminaltekniker. Samtidigt pågick det efterspaningar i närområdet utifrån de uppgifter som framkommit på brottsplatsen.
Polis åkte till sjukhuset för att prata med sjukhuspersonalen om mannens skador. Men även för att säkra eventuella spår som exempelvis målsägarens kläder och för att hålla förhör med den skadade mannen om det var möjligt.
Brottsplatsen undersöktes av polisens kriminaltekniker. Polisen tittar närmare på den skjutne mannen och om det finns en pågående eller tidigare konflikt som kan kopplas till skjutningen på Arenastaden.