VÄXJÖ 2022-11-21 KL. 09:39

Man gjorde våldsamt motstånd mot polisen vid husrannsakan

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ KOMMUN. Vid en husrannsakan på en ort i Växjö kommun nyligen försökte en 27-årig man hindra två poliser att utföra sitt jobb i hans bostad. Nu åtalas mannen, som tidigare är dömd för förargelseväckande beteende, för våldsamt motstånd.

Man gjorde våldsamt motstånd mot polisen vid husrannsakan
Två poliser skulle göra en husrannsakan hos en 27-årig man i hans bostad på en ort i Växjö kommun. Men det gick inte så smidigt som polisen antagligen hade hoppats på i deras myndighetsutövning. Foto: Hans Nilsson

Det var den 25 september i år som två poliser skulle göra en husrannsakan hos en 27-årig man i hans bostad på en ort i Växjö kommun. Men det gick inte så smidigt som polisen antagligen hade hoppats på i deras myndighetsutövning.

Mannan satte sig nämligen till motvärn vid husrannsakan genom att spjärna emot med kroppen när poliserna ingrep mot honom. Han försökte slita sig loss för att hindra den manliga och den kvinnliga polisen i deras myndighetsutövning. Mannen åtalas nu för våldsamt motstånd och åklagarens föreslår en påföljd på 40 dagsböter à 410 kronor, med andra ord 16 400 kronor.

I förhör förnekar mannen att han har begått ett brott. Förhören med de båda poliserna om deras iakttagelser i samband med ingripandet används för att bevisa åtalet. Ärendet har väckts av åklagarkammaren i Växjö.


hans nilsson