VÄXJÖ 2023-11-14 KL. 16:45

Lokaltidningen vill bidra till Musikhjälpen - gör specialtidning

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Den 11-17 december sänds Musikhjälpen från Stortorget i Växjö och Lokaltidningen Växjö Alvesta vill bidra till deras insamling. Nu lanserar vi därför ”Lokaltidningens Vänner” - en insamlingsinsats som görs för att bekämpa hungern i världen.
Lokaltidningen gör förutom sin insamling, också en specifik tidning som fokuserar på alla de lokala initiativen inom Musikhjälpen som genomförs i Växjö och Alvesta.
- Musikhjälpen är en fantastisk möjlighet att göra skillnad i världen och stödja kampen mot hunger. Tillsammans med våra läsare och samarbetspartners vill vi ta vårt ansvar,” säger Cecilia Petersson, ägare av Lokaltidningen Växjö Alvesta.

Lokaltidningen vill bidra till Musikhjälpen - gör specialtidning
Musikhjälpen sänds dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play från en glasbur på Stortorget i Växjö den 11-17 decmber. Lokaltidningen Växjö Alvesta vill bidra till deras insamling, säger Cecilia Petersson, ägare av tidningen. Foto: Bilden är ett montage/SVT


Varje år i december sänds Musikhjälpen direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play. Det sker med tre programledare från en glasbur på ett torg i en stad i Sverige – och i år är det Växjös och Stortorgets tur att vara med.

Musikhjälpen går ut på att engagera lyssnare och tittare för att samla in pengar till en undangömd katastrof. Insamlingen har ett nytt aktuellt tema varje år. Temat i år för Musikhjälpens insamling är ”Ingen ska behöva dö av hunger”.
Växjö och Alvesta kommuner går nu hand i hand för att vara en del av lösningen, och Lokaltidningen har i samarbete med bland andra Bauhaus i Växjö lanserat initiativet ”Lokaltidningens Vänner” i kampen mot hungern i världen.

Hunger är en stort globalt problem som påverkar miljontals människor runt om i världen. Många barn lider av undernäring och brist på tillräcklig mat.
Musikhjälpens mål i år är att belysa det här problemet och samla in medel för att bekämpa hungern i världen.

Lokaltidningen har en nära relation till sina läsare och är en viktig del i det lokala samhället. Vi vill skapa en känsla av gemenskap och engagemang i Växjö och Alvesta.
- Tillsammans kan vi göra skillnad lokalt och bidra till Musikhjälpens arbete att bekämpa hungern i världen. Vår stora räckvidd kommer att vara viktig för insamlingen i och med att tidningen delas ut gratis till alla brevlådor i Växjö och Alvesta, förklarar Cecilia Petersson på Lokaltidningen.

Dessutom har man chansen att vinna presentkort genom att donera till Lokaltidningens Vänner. Varje donation ger en möjlighet att delta i presentkortslottning och vinna fina priser.
För att stödja Musikhjälpen ytterligare kommer Lokaltidningen producera en egen tidning om Musikhjälpen.
Den tidningen ska fokusera på alla lokala initiativ och insamlingar som görs i Växjö och Alvesta för Musikhjälpen.
Tidningen ges ut i samband med att Musikhjälpen besöker Växjö den 11-17 december. Den kommer att ge läsarna en översikt över det som sker i samband med evenemanget.

Om du är involverad i en lokal insamling eller har planer på att starta en sådan, har du möjlighet att vara med i den tidningen.
Berätta om din insats och inspirera andra att engagera sig. Skicka ett mail till josefin.petersson@lokaltidningenvaxjo.se senast den 16 november.
Hans nilsson

Musikhjälpen belyser dolda katastrofer
I Musikhjälpen blir tre kända programledare inlåsta i en glasbur på ett torg i en svensk stad och i år är det Växjös och Stortorgets tur att vara med den 11-17 december.
Programmet sänds direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play.
Det går ut på att uppmärksamma och samla in pengar till en undangömd katastrof genom att engagera lyssnare och tittare.
Musikhjälpen äger alltid rum i december och har ett nytt aktuellt tema varje år.


Berätta om din insats - inspirera andra
Om du är engagerad i en lokal insamling till Musikhjälpen eller har planer på att starta en sådan, har du nu möjlighet att vara med i den tidning Lokaltidningen kommer att göra om Musikhjälpens insatser lokalt.
Skicka ett mail till josefin.petersson@lokaltidningenvaxjo.se senast den 16 november.
Du kan också vinna presentkort genom att donera till Lokaltidningens Vänner.
Varje donation ger dig en möjlighet att delta i vår presentkortslottning och vinna fina priser.