VÄXJÖ 2022-9-16 KL. 17:40

Liberalerna utesluter samarbete med SD eller S

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Både Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna får kalla handen av Liberalerna i Växjö.
- Det är inte aktuellt för vår del med ett organiserat regeringssamarbete med SD eller de rödgröna i Växjö, det kommer inte att ske, säger Gunnar Nordmark, Liberalernas toppnamn i Växjö.

Liberalerna utesluter samarbete med SD eller S
- Vi arbetar för Växjöbornas bästa och ett organiserat samarbete med några andra än alliansen är helt uteslutet, klargör säger Gunnar Nordmark, Liberalernas toppnamn i Växjö. Foto: Hans Nilsson

Liberalerna gick framåt i valet till regionfullmäktige i Kronoberg från 4,04 till 4, 3 procent. Men i kommunvalet i Växjö backade man något.
Gunnar Nordmark i Liberalerna är inte så besviken över det.
- Man måste komma ihåg att Kronoberg är det enda regionvalet i Sverige där Liberalerna har ökat. Vi har gjort en fantastiskt bra valrörelse i Växjö och Kronoberg, säger Gunnar Nordmark.
- Alliansen gick inte bra i kommunvalet, men det tror jag kan bero på att det är en viss allianströtthet hos Växjöborna efter att vi har regerat i 16 år. Väljarna vill prova något annat efter de här åren.
Gunnar Nordmark hoppas att Liberalerna kan fortsätta styra Växjö i minoritet ihop med M, KD och C. Han vill inte berätta om han samtalat med S om samarbete.
- Det finns ingen tydlig majoritet i Växjö, vi har styrt Växjö i minoritet sedan i våras när MP hoppade av. Det enda som gäller för oss i Liberalerna är alliansstyre. Vi arbetar för Växjöbornas bästa och ett organiserat samarbete med några andra än alliansen är helt uteslutet, klargör han.


Hans nilsson