VÄXJÖ 2022-6-30 KL. 10:00

Lammhultsdag i fint väder

Av Thomas Edgren

LAMMHULT. Lammhultsdagen blev en framgång både publikmässigt och arrangörsmässigt när jippot återkom efter två års pandemiuppehåll.

Lammhultsdag i fint väder
The Mats Unplugged underhöll på scenen i centrum. Bandets ledargestalt Mats Eriksson var även konferencier. Foto: Tim Wendel.

- Vi märkte att folk hade längtat efter att få komma ut på något sådant här igen, menar Ida Claesson, som var ”marknadsgeneral” och som varit med i samhällsföreningen vid tidigare års Lammhultsdagar och satt ihop programmet.
Ponnyridning med hästar från Lammhults Ridklubb lockade de unga, jämte hoppborgar. Politikerdebatten med frågor om byggnation, barn- och unga och kommunikation blev ett viktigt inslag för alla medborgare och inte minst designauktionen, där designmöbler auktionerades ut, drog mycket folk.
- Vi fick hit många från andra orter som ville göra fynd bland de kvalitetsmöbler som Lammhults näringsliv och ortens möbelaffärer hade skänkt. Vi fick ihop 71 500 kr, pengar som skänktes till Barncancerfonden och det känns mycket bra. Totalt har vi under de andra Lammhultsdagarna sedan den nystart vi gjorde 2014, fått in 140 000 kronor, så årets summa var rekordbra, menar Ida.
Hon utsågs förresten till ”Årets Lammhultsbo” för sitt engagemang i olika föreningar på orten.
- Viktigt att värna om det lokala engagemanget och visa upp de föreningar som verkar i Lammhult. Något som vi vill att Lammhultsdagen alltid skall spegla!


Thomas EdgrenAlltid lika populärt med ponnyridning. Här är det Astrid Wendel som ”vågar prova en runda”. Foto: Tim Wendel.