VÄXJÖ 2023-2-28 KL. 11:16

Jazz med hiphop-fantasier på Kafé de luxe

Av Hans Nilsson


VÄXJÖ. Fredagen den 3 mars kommer en av landets mest efterfrågade trummisar Konrad Agnas med sitt band och spelar på Kafé de luxe Gillestuga klockan 19:00-23:00 i evenemang av Föreningen Jazz i Växjö.

Jazz med hiphop-fantasier på Kafé de luxe
Jazztrummisen Konrad Agnas kommer till Växjö med sitt band och spelar på Kafé de luxe Gillestuga den 3 mars. Foto: Pressbild


Trummisen släpper även sin debutskiva i skiftet av april/maj: Konrad Agnas - Rite of Passage på Jonas Kullhammars legendariska jazzlabel Moserobie Music Production.
Det är nyskriven musik som förenar kollagekomponerade hiphop-fantasier och spirituell jazz a lá Alice Coltrane. Inspirerat av Terry Rileys och Moondogs minimalism med lika delar precision och feeling sammanflätas kompositionerna av Konrad Agnas infallsrika och personliga trumspel.

Till Växjö och Kafé de luxe Gillestuga kommer Konrad Agnas med Per Texas Johansson på saxofon, Johan Graden på piano och Torbjörn Zetterberg på kontrabas. Efteråt blir det jam om studenterna vill, enligt Konrad Agnas.

Konrad Agnas har turnerat i hela världen och spelat med artister som Nadah El Shazly, Rebecka Törnqvist, Pugh Rogefeldt, Sara Parkman och Pat Metheny. I över tio år har han släppt skivor som co-bandledare med band som Orakel, Agnas Bros, Hederosgruppen, Bakgrundsmusik, Johan Lindström Septett, Krypto Grotesk och Moon Juice.

hans nilsson