VÄXJÖ 2022-9-2 KL. 11:00

Hög klass på artisterna i Gemla: "Hygge i Parken nästa år också"

Av Hans Nilsson

GEMLA. Nära 400 personer kom till Hygge i Parken i den fantastiska folkparken i Gemla förra helgen för att se artister som Jakob Hellman och Pernilla Andersson.
- Jag hade hoppats på mer folk, men jag är ändå nöjd. Vi har redan bestämt att det blir nästa år också, säger Robert Andersson i Craft Beer Experience som arrangerade Hygge i Parken ihop med Niklas Davidsson och Kök11.

Hög klass på artisterna i Gemla:
För alla beundrare av Jakob Hellman var det en stor händelse att han spelade i Gemla. Samma dag som han gjorde det släppte han dessutom en ny singel, "Titta på dom andra", som han framförde på den fina folkparksscenen. Foto: Hans Nilsson

Folkets Park i Gemla är en otroligt fin och välskött folkpark. Denna mysiga lilla folkpark från 1926 är som skapt för festivaler som Hygge i Parken.
Det märktes på artisterna som uppträdde. De verkade stortrivas i den gamla folkparken.
Jakob Hellmans spelning med underfundigt mellansnack var lika underbar som miljön i folkparken.
Mannen som för nästan 35 år sedan dök upp som Sveriges svar på Elvis Costello är en av den svenska pophistoriens mest älskade artister.
En stor del av publiken var med 1989-1990 när Hellman gick rakt in i den svenska folksjälen med låtar som ”Tåg”, ”Vara vänner”, ”Hon har ett sätt” och Tårarna”.
Det märktes på gensvaret i folkparken när han och Jonathan Lundberg på keyboard framförde de där gamla låtarna.
För alla beundrare av Jakob Hellman var det en stor händelse att han spelade i Gemla. Samma dag som han gjorde det, den 26 augusti, släppte han dessutom en ny singel, ”Titta på dom andra”, som han framförde på den fina folkparksscenen.
Efter hans bejublade framträdande var det dags för komikern Thomas Petersson att inta scenen - då började det regna och publiken sökte skydd under tak. Den halländske komikern höll ändå sin show på ett väldigt proffsigt sätt. Sedan värmde de skickliga musikerna i Fredrik & Puritanerna publiken genom att spela riktigt tung bluesrock.
- Vi hade vädrets makter på vår sida hela helgen, förutom när Thomas Petersson stod på scenen, konstaterar Robert Andersson.

Under två dagar fylldes Gemla folkpark med livemusik och standup, mat och dryck av Kök11, kaffe från Fogarollis kaffevagn serverad av Cristian Enica och öl från två mindre bryggerier.
- Jag hade hoppats på 300 personer per dag, det kom nära 400 totalt. Men det var superroligt och arrangemanget blev bra. Alla artisterna höll så hög klass, säger Robert Andersson.
hans nilssonFolkets park i Gemla är en otroligt fin och välskött folkpark. Denna mysiga lilla folkpark är som skapt för festivaler som Hygge i parken. Foto: Hans NilssonNär komikern Thomas Petersson intog scenen började det regna och publiken sökte skydd under tak. Den halländske komikern höll ändå sin show på ett väldigt proffsigt sätt. Foto: Hans Nilsson