VÄXJÖ 2023-1-9 KL. 09:30

Henrik svingar mot nytt toppjobb inom golfen

Av Josefin Petersson

VÄXJÖ. Henrik Lisecke började spela golf redan som liten, han hade många kompisar som gjorde det, så det var naturligt, samtidigt som han bodde nära en golfbana. Han trivdes i golfmiljön och att tävla individuellt. Någonstans på vägen blev han förälskad i sporten och sedan dess har han hunnit med att både spela och träna, men till våren väntar nya äventyr i Linköping.

Henrik svingar mot nytt toppjobb inom golfen
Nu till våren väntar nya utmaningar i Henrik Liseckes karriär när han blir headpro på Landeryds Golfklubb i Linköping. Foto: Josefin Petersson


Henrik Lisecke flyttade till Växjö när han var 20 år från Karlstad för att satsa helhjärtat på golfen och bli professionell golfspelare, i samma veva började han även instruera parallellt. Alla som idag jobbar som professionella golftränare är i grund och botten även golfproffs.

Under åren har han även hunnit med att driva Rockatorps golfbana i fem år, innan dess var han tränare på Alvesta Golfklubb i många år. Efter Rockatorp hamnade han på Glasrikets Golfklubb och har varit där de senaste fyra åren, där fick han chansen att öppna golfbutik och vara tränare. Utöver det är han även involverad i Smålands golfförbunds juniorträning och har drivit den i snart 15 år och sen har han även ett ben i proffsförbudet där han sitter med i utbildningskommittén och tar bland annat fram nya golftränare i Sverige. Nu till våren väntar däremot nya utmaningar i hans karriär när han blir headpro på Landeryds Golfklubb i Linköping.
– Om du frågar mig så är väl det kanske Sveriges bästa golfklubb, de har en jättestor verksamhet och det är en väldigt framgångsrik anläggning och de är duktiga på alla nivåer. De är i dag ett team på sju golftränare, i höstas fick jag frågan om jag ville bli deras headpro och vara ansvarig för deras träningsverksamhet och det var väldigt svårt att säga nej till det, säger Henrik Lisecke.

Officiellt börjar han det nya jobbet den första april 2023, men kommer att redan nu under januari, februari och mars att åka dit för att vara med i planeringen och lära känna anläggningen. Tanken är sedan att han till en början ska veckopendla mellan Linköping och Växjö där familjen finns kvar.
– Det känns fantastiskt att få den här möjligheten, det är verkligen ett drömjobb. Jag ser det som ett erkännande att efter 20 år som tränare få det här erbjudandet och att det är ett kvitto på att jag borde ha gjort något bra på vägen och att de ser potential i att jag kan göra dem ännu bättre, ett erkännande på att jag varit på rätt väg. Såklart blir det en utmaning för mig personligen jämfört med vad jag gjort tidigare, så det är en ynnest att få vara en del av den verksamheten på Landeryd, säger Henrik Lisecke.

Om det nya tränarjobbet kommer leda till ytterligare möjligheter i karriären vågar han inte spekulera i, men han vill också lyfta fram Glasrikets Golfklubb som en väl fungerande klubb.
– Glasrikets Golfklubb har vuxit enormt de senaste åren, med ett fantastiskt tränarteam, där jag tillsammans med Graham Crisp har fått den stöttningen vi har behövt. Det har funnits en styrelse bakom som verkligen har lyssnat på vad vi vill göra och låtit oss göra det. Sen har det också lett till något väldigt positivt för golfklubben, så det har varit en jätterolig resa de senaste åren. Butiken kommer även att vara kvar även om jag försvinner och utprovningen av utrustning kommer att vara kvar så kunderna behöver inte vara oroliga, säger Henrik Lisecke.Josefin Petersson