VÄXJÖ 2024-2-2 KL. 14:49

Förare fick böta flera tusen för is på rutorna

Av Hans Nilsson


VÄXJÖ. Flera förare stoppades av polisen på olika platser i Växjö nyligen och fick böta tusentals kronor för att de hade is på rutorna och utgjorde en fara i trafiken.

Förare fick böta flera tusen för is på rutorna
Med mycket is på rutorna är man en fara i trafiken. Foto: BIld av Frauke Riether från Pixabay


På Teleborgsvägen hade en bil så mycket is på rutorna på bilen att han knappt hade någon sikt alls.
Detta var den 16 januari och mannen hade inte skrapat rutorna på bilen ordentligt. Därför var han en ren trafikfara med fordonet och riskerade att orsaka en trafikolycka, ansåg polisen. Föraren som är en 21-årig man från Växjö får strafföreläggande för vårdslöshet i trafik. Strafföreläggandet fastställdes av Åklagarkammaren i Karlskrona samma dag.
En 29-årig man stoppades av polisen när han körde bil på Strandvägen i Växjö med isbelagda rutor och backspeglar. Mannen hade inte fri sikt när han körde bilen, kunde polisen konstatera.

Mannen, som är från Växjö, har fått strafföreläggande för vårdslöshet i trafik och ska böta 9 600 kronor. Strafföreläggandet fastställdes av Åklagarkammaren i Karlskrona.
En 46-årig man från Växjö körde lastbil med så mycket is på rutorna att han inte kunde se vägen ordentligt.
Polisen stoppade honom på Trädgårdsgatan i Växjö på hans riskfyllda färd med lastbilen. Nu får han strafföreläggande för vårdslöshet i trafik och ska nu böta 7 200 kronor. Strafföreläggandet fastställdes av Åklagarkammaren i Karlskrona.

hans nilsson