VÄXJÖ 2022-7-14 KL. 07:00

Finansiell rådgivare etablerad i Växjö

Av Thomas Edgren

VÄXJÖ. Zikta Invest AB har etablerat sig i Växjö. Det är Peter Söderberg som med lång erfarenhet av finansiell rådgivning, blir först på plan som företagets representant. På kort sikt räknar han med att anställa fler medarbetare.

Finansiell rådgivare etablerad i Växjö
Peter Söderberg, th, mångårig finansiell rådgivare, välkomnas av VD Fredrik Nilsson till att vara ansiktet utåt för Zikta Invest i Växjö. Foto: Zikta Invest.

Personlig rådgivning i finansiella tjänster där det personliga mötet och rådgivningen ligger i focus är målsättningen för Zikta Invest, som har kontor i Göteborg, Borås och Halmstad.
Nu öppnar man i Växjö, tack vare Peter Söderberg, Växjö, som har lång erfarenhet av finansiell rådgivning för både bank och försäkringsbolag. Han har arbetat som rådgivare vid Skandia, SEB och Global Invest och har byggt upp ett stort kontaktnät i länet.

- Jag ser detta som en bra möjlighet att etablera Ziktas tjänster även i denna region med rådgivning mot både företag och privatpersoner. Inte minst nu när nya regler gäller fr o m 1 juli då det blir enklare att flytta sina pensionspengar mellan olika försäkringsbolag. Att hjälpa människor med detta känner jag kommer att bli en jättestor sak, säger Peter och menar att många företagare sitter med stora tjänstepensioner som de nu kan placera på bättre sätt.
-
Han påpekar att det är nu i dessa skakiga tider när börserna går ned och inflationen ökar, som Zikta kan visa sitt mervärde och fyller en extra viktig funktion när det gäller placeringar, försäkringsskydd och pensionsfrågor.