VÄXJÖ 2024-1-31 KL. 13:21

Fartfylld 60-talsshow utlovas på Växjö Teater

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Lördagen 10 februari kommer 60-talet på besök i Växjö. Det är den fartfyllda scenföreställningen ”Hits & Historier 64-66” som gästar Växjö Teater.
Publiken får höra flera av de medryckande hitsen från 1964-1966 framföras live på scen av tio rutinerade sångare och musiker.

Fartfylld 60-talsshow utlovas på Växjö Teater
I den fartfyllda föreställningen "Hits & Historier 64-66" på Växjö Teater den 10 februari får publiken höra flera av de största hitsen från 1964-1966 framföras live på scen av tio rutinerade sångare och musiker. Foto: Pressbild


Från klockan 19.00 till 22.10 den 10 februari bjuder artisten Daniel Brunskog publiken på Växjö Teater på rock- och soul-föreställningen ”Hits & Historier 64-66”.
På scenen finns tio musiker som tar avstamp i The Ed Sullivan Show på TV i USA den 9 februari 1964.

The Beatles från Liverpool i England uppträdde då inför amerikansk publik för första gången och nådde 73 miljoner tittare.
Det var en pop- och rockrevolution som startade i det ögonblicket. Grunden till pop- och rockmusiken som vi känner den idag lades. Den brittiska rockvågen sköljde sedan in över Amerika med band som exempelvis Rolling Stones, Yardbirds, Herman’s Hermits, Dave Clark Five och Animals.
Föreställningen ”Hits & Historier 64-66” varvar detaljerad fakta och roliga anekdoter med klassiska hits av bland andra The Beatles, The Beach Boys, Bob Dylan, Tina Turner, The Rolling Stones, The Mama’s & The Papa’s och The Supremes.

”Hits & Historier” är ett samlingsnamn för två olika föreställningar om 1960-talet. Det är som en konsert och rockföreläsning på en och samma gång där man blandar musikhistoria med 60-talets största hitlåtar.
Fredagen den 11 oktober i år kommer nästa del i föreställningen, ”Hits & Historier 67-69”, till Växjö Teater.
Då är det nyskapandet och experimentlustan som står i fokus. ”Hits & Historier 67-69” bjuder på musikhistoria och de bästa låtarna med singellistan ”Billboard Hot 100” i USA som utgångspunkt.

Från 1967-1969 var det båda etablerade band och artister som The Beatles, Aretha Franklin, Rolling Stones, Elvis Presley och Tina Turner som hade hits - men också nya namn som The Doors, Janis Joplin, Led Zeppelin, Jackson 5 och Creedence Clearwater Revival.

Föreställningen kastar sig mellan de olika musikstilarna för att skapa en bild av den färgsprakande avslutningen av det sagolika 60-talet.
hans nilsson


"Hits & Historier" är ett samlingsnamn för två olika föreställningar om 1960-talet. Det är som en konsert och rockföreläsning på en och samma gång där man blandar musikhistoria med 60-talets största hitlåtar. Foto: Pressbild