VÄXJÖ 2023-6-1 KL. 12:50

Ett av Sveriges bästa band inleder Scensommar

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Det är bara att gratulera Växjöborna - men man tror knappt sina ögon.
Dina Ögon - ett av Sveriges bästa band just nu - kommer till Linnéparken och premiären av Scensommar i Växjö den 28 juni. Just nu är de aktuella med den nya singeln ”Mormor”.

Ett av Sveriges bästa band inleder Scensommar
Dina Ögon kommer till Linnéparken och premiären för Scensommar onsdagen den 28 juni och det är väldigt stort. Foto: Pressbild


De har något helt eget i svensk musik. Själva beskriver Dina Ögon sin musik som ett kärleksbarn mellan Fleetwood Mac, Khruangbin och obskyra Motown-singlar.
Dina Ögon har slagit ned som en bomb i musik-Sverige. Men det är en mycket mjuk bomb som landar framför våra ögon och som lagar istället för att förstöra något.
Popkvartetten Dina Ögon har ett luftigt och somrigt sound som för tankarna till slutet av 60-talet och början av 70-talet.
Det finns en värme och en längtan i deras musik, det är nästan en meditativ känsla av Kalifornien på 70-talet som infinner sig när man lyssnar på Dina Ögon.
Smooth musik med mycket själ och bra sväng och fina harmonier och melodier. Allt det där finns i Dina Ögon.
De är stekheta nu och stora delar av deras Skandinavien-turné i våras var slutsåld. Rapikonen Tyler the Creator har deras låt ”Tombola 94” som en av sina favoriter 2022 och många stämmer in i hyllningskören.
Så med andra ord: att Dina Ögon kommer till Linnéparken och premiären för Scensommar onsdagen den 28 juni är väldigt stort.
Det är dessutom fri entré eftersom det ingår i Scensommar. Konserten med Dina Ögon den 28 juni börjar klockan 19 och varar till 20.30.

hans nilsson