VÄXJÖ 2023-9-22 KL. 13:00

Eija vann 250 000 - blev åttonde Triss-vinnaren från Växjö i år på TV4

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Eija Grantjärn från Växjö skrapade fram en vinst på 250 000 kronor när hon var Trissgäst i TV4 Nyhetsmorgon på fredagen.
- Nu blir det en solresa till Spanien och en vandringsresa i Alperna i Österrike med min sambo, säger Eija Grantjärn.

Eija vann 250 000 - blev åttonde Triss-vinnaren från Växjö i år på TV4
- Det känns märkligt och nästan lite overkligt att sitta där i studion. Samtidigt är man som i en bubbla, man går ju in helt i rollen att man ska skrapa lotten, berättar Eija Grantjärn. Foto: PrivatFör ett par veckor sedan vann den pensionerade busschauffören Julio från Växjö 250 000 kronor när han var Trissgäst i TV4 Nyhetsmorgon.
Han var den sjunde från Växjö kommun i år som vann på Triss i direktsändning på TV4.
På fredagsförmiddagen blev Eija Grantjärn på Teleborg den åttonde Växjöbon i år som vinner på Triss i direktsändning på TV4 med programledarna Steffo Törnquist och Sofia Geite.
- Det var lite nervöst att vara med i tv, det känns märkligt och nästan lite overkligt att sitta där i studion. Samtidigt är man som i en bubbla, man går ju in helt i rollen att man ska skrapa lotten, berättar Eija Grantjärn.
Hon var garanterad 100 000 kronor i vinst och kunde ha skrapat fram 5 miljoner kronor som mest.
Men 250 000 kronor blev det.
- Jag är väldigt nöjd med den vinsten, det är mycket pengar, konstaterar Eija Grantjärn.
Trisslotten som såg till att hon hamnade i TV4 köpte hon i juli på Willys på Teleborg. Precis som den pensionerade busschauffören Julio hade gjort.
- Det händer att jag köper en Trisslott, men inte så ofta. Jag hade tröttnat på det egentligen eftersom jag inte brukar vinna något, berättar Eija Grantjärn.
- Men nu köpte jag en och på vägen till bilen skrapade jag fram tre tv-rutor på Trisslotten. Jag funderade på vad tv-symbolerna betydde, och la lotten i passagerarsätet. Sedan tittade jag på lotten igen och då insåg jag att jag skulle vara med i tv.
Eija Grantjärn.skickade direkt ett sms till sin sambo och skrev ”plötsligt händer det”.
- Han blev lika chockad som jag, berättar hon.
Eija Grantjärn hade med sig sin sambo till Stockholm och han var med i kulissserna i tv-studion när hon skrapade fram vinsten.
De blev bjudna på tågresan, taxi, en hotellnatt i guldrummet och fin middag.
- Vi blev ju bjudna på allt. De var väldigt trevliga på TV4, säger Eija Grantjärn.
Totalt har åtta Växjöbor om man räknar in hela kommunen i år hittills skrapat fram en bra bit över 4 miljoner kronor på Triss i Nyhetsmorgons studio i TV4, enligt Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.
- Jag är väldigt nöjd med vinsten, det är mycket pengar, konstaterar Eija Grantjärn, som vann 250 000 kronor Foto: Privat