VÄXJÖ 2022-6-29 KL. 21:45

De har tagit över Hong Kong

Av Thomas Edgren

VÄXJÖ. Nu har anrika restaurang Hong Kong i Växjö fått nya ägare då de tidigare gått i pension. Sedan början av juni är det Jianwei Ye och Guoliang Gao som driver restaurangen.

De har tagit över Hong Kong
Prydligt upplagt. Nu kan du få sushi som en del av lunchbuffén berättar Jianwei Ye. Fotro: Thomas Edgren

- Vi kommer att köra vidare med Hong Kongs mongoliska buffé, som alltid varit populär, man kan plocka en hel del spännande kinesiska och mongoliska specialiteter när man tar varvet runt och plockar på sin tallrik, visar Jianwei.
Hon har tidigare arbetat vid närliggande Foodie, medan hennes man Guoliang varit kock på Chop-Chop. Tidigare bodde de i Luleå.
- Vi har börjat med sushi som en del av lunchbuffén nu. Och ett tips är att pröva bläckfisk med svarta sojabönor. Kummilamm är också extra gott liksom stora scampiräkor med stark smak. Eller varför inte Pekingsoppa – den har vi märkt att många Växjöbor gillar, tipsar Jianwei och berättar att både hon och hennes man älskar att laga mat.
- Allra godast är kyckling med chili och Sichuian-mat!

Thomas Edgren


Här går det hett till. Guoliang Gao lagar mat med heta kryddor. Foto: Thomas EdgrenEtt nytt konstverk med porlande vatten pryder ena väggen. Foto: Thomas Edgren