VÄXJÖ 2023-9-22 KL. 11:35

Cenino flyttar in i Kappahls gamla lokal på Storgatan

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Kläd- och inredningsbutiken Cenino flyttar snart från Storgatan 29 till den butikslokal som Kappahl hade på Storgatan 20 till i mars i år.
- Vi vill framåt och vi behöver en nytändning, och detta är ju hjärtat i Växjö med ett mycket bra kundflöde, säger Kristoffer Sjöholm och Filip Nilsson, som driver och äger butiken tillsammans.

Cenino flyttar in i Kappahls gamla lokal på Storgatan
Cenino, med ägarna Kristoffer Sjöholm och Filip Nilsson, flyttar snart in på Storgatan 20. - Vi tror på Växjö city och vill satsa här, säger de. Foto: Hans Nilsson


Cenino har funnits i Växjö sedan 2011. Man säljer det senaste inom mode och inredning från svenska och internationella varumärken.

Efter några tuffa år med pandemi, krig och ekonomiska förändringar i omvärlden tycker ägarna att det är dags att ta ett nytt steg och satsa.
Man tar ett steg ett par hundra meter längre in mot centrum på Storgatan och flyttar in i Storgatan 20 - i den lokal där Kappahl var till man stängde butiken i mars i år.
Ägarna av Cenino, Kristoffer Sjöholm och Filip Nilsson, pekar på fördelen med att den nya lokalen ligger i ett kvarter mitt på Storgatan med många välkända hyresgäster.

Där PM & Vänner och dess bolagsgrupp av företag utgör en stark dragningskraft för kundflödet på Storgatan.
- Det är mitt emellan Oxtorget och Storgatan, mitt i Växjö. Med grannar som är intressanta för oss, som PM, Brothers, Nordlunds och Växjö Elektriska, och det är mycket människor i rörelse, säger Kristoffer Sjöholm.
- Vi tror på Växjö city och vi vet att våra kunder uppskattar att det finns fysiska butiker med kvalitet och god service, lägger han till.
Ceninos ägare gör den här satsningen trots att det är kärva tider för detaljhandeln - och trots att flera butiker flyttat eller lagts ned längs Storgatan i Växjö city de senaste åren.
- Vi har en stark tro på fysiska butiker och cityhandel. Vågar man inte så vinner man inte. Vi är övertygade om att detta är ett lyft för oss och för våra kunder. Nu får vi även möjlighet att bredda vårt sortiment, säger Filip Nilsson.

Cenino öppnar i den nya butikslokalen på Storgatan 20 i början på oktober. Man har precis inlett en ”flyttutförsäljning” i de nuvarande lokalerna på Storgatan 29.
Flytten innebär att man går från en lokalyta på 700 till 800 kvadratmeter. Man kommer behålla samma personalstyrka i grunden på 5, 5 personer.
- Våra nya lokaler på Storgatan 20 är inte bara större utan de har även en lite annan utformning som passar oss bra, förklarar Kristoffer Sjöholm.hans nilsson


Man har börjat med en ”flytt-utförsäljning” i de nuvarande lokalerna på Storgatan 29. Foto: Hans Nilsson- Vi vet att våra kunder uppskattar att det finns fysiska butiker, säger Kristoffer Sjöholm och Filip Nilsson. I bakgrunden syns vd:n för fastighetsbolaget NFAB som hyr ut lokalen, Jakob Johansson. Foto: Hans Nilsson