VÄXJÖ 2023-12-5 KL. 10:30

Blandad konfekt gör två julkonserter samma dag

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Den 9 december har man chansen att njuta av Kören Blandad konfekt när de framför gamla och nya jullåtar i Norrtullskolans aula i Växjö.
- Det kommer att bli en härlig julstämning, säger Karin Gustavsson, sopran i kören och ordförande i föreningen Blandad konfekt.

Blandad konfekt gör två julkonserter samma dag
Blandad konfekt med 45 medlemmar ger två julkonserter lördagen den 9 december i Norrtullskolans aula i Växjö. Foto: Privat


Blandad konfekt ger två julkonserter lördagen den 9 december i Norrtullskolans aula.
Den första hålls vid klockan 15 och den andra klockan 17. Aulan kommer att julpyntas och det utlovas en stämningsfull julkonsert på en timme.

Blandad konfekt hoppas att publiken kan lämna julens stress och mörkret utanför och låta julens budskap om gemenskap och omtanke omfamna en.
- Det är speciellt med julsånger, jag har sjungit julsånger sedan jag var liten och det är ett mycket fint budskap i dem, berättar Karin Gustavsson.
Kören bjuder på en blandning av traditionella, och mindre traditionella julsånger den 9 december.
- Det blir bland annat gamla jullåtar som ”Tre Pepparkaksgubbar” i ny tappning och i ett roligt arrangemang, och ”Sju vackra flickjor i en ring” och ”The First Noel”, förklarar Karin Gustavsson.
- Och nyare låtar som används vid julen som ”Sankta Klara Klocka” som Helena Sjöholm och Malena Ernman har sjungit och ”You Raise Me Up” som bland annat Josh Groban har sjungit.
Blandad konfekt med Allan Rodgers som körledare drivs som förening och har funnits i runt 40 år. Det är just en blandad kör på 45 medlemmar som framför musik i olika genrer.
- Vi är ju en etablerad kör med gott rykte, vi levererar när vi uppträder, förklarar Kaarin Gustavsson.

I våras gjorde Blandad konfekt succé, i en comeback efter pandemin, i Allans Salonger Popitopp på restaurang Futurum i Växjö. Man fyllde den lokalen i fem mycket uppskattade föreställningar.
hans nilsson