VÄXJÖ 2023-2-9 KL. 09:55

Andréa från Växjö tog två SM-medaljer i simulatorgolf

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Andréa Nord i Glasrikets Golfklubb i Växjö tog SM-silver i simulatorgolf i matchspel och SM-brons i duellen i Skövde Arena under SM-veckan.
- Det var superkul att vara med och plocka två medaljer i SM. Fantastiskt roligt, säger 19-åriga Andréa Nord.

Andréa från Växjö tog två SM-medaljer i simulatorgolf
- Under tävlingarna i SM var jag väldigt taggad och fokuserad. Jag kände mig lugn, berättar Andréa Nord. Foto: Privat


De första SM-tävlingarna i simualatorgolf gick av stapeln i Skövde Arena under SM-veckan förra helgen. Alla medaljörerna fick ta emot sina medaljer vid en ceremoni på Hertig Johans torg i centrala Skövde som inledning på kvällens After Game.

Andréa Nord som tävlar för Glasrikets GK i Växjö nådde stora framgångar. Hon kom tvåa efter Malin Spångberg, Falun Borlänge GK, i matchspel för damer och trea i duellen för damerna. SM-silver och SM-brons med andra ord.
- Under tävlingarna i SM var jag väldigt taggad och fokuserad. Jag kände mig lugn. Jag har tränat en hel del simulatorgolf och kände att jag var förberedd. Jag vill speciellt tacka min coach Graham Crisp i Glasrikets GK, han är en riktigt duktigt tränare och har hjälpt mig mycket, förklarar Andréa Nord, som även riktar ett stort tack till sin mamma Ann Nord och till sin fystränare Anna Dettner vid STAC.
Nu siktar Andréa Nord på att bli coach inom golfen och på Glasrikets GK, precis som Graham Crisp. I april i år börjar hon en PGA-utbildning till golftränare.
- Jag vill visa andra hur kul det är med golf, säger Andréa Nord.

hans nilsson