VÄXJÖ 2022-7-11 KL. 12:00

16:e gången i Linnéparken

Av Thomas Edgren

VÄXJÖ. Ikväll, måndag, ställer hon sig på scenen i Linnéparken igen; Mona Gustafson. En sångerska som ser fram emot en hektisk sommar.

16:e gången i Linnéparken
På scenen i Linnéparken igen. Nu även aktuell med ny CD. "Det blir nog 16:e gången här i parken" tror Mona Gustafson. Foto: Thomas Edgren

- Jag har uppträtt i Linnéparken massor av gånger så detta blir nog den sextonde gången, även om det inte är samma scen. Det ska bli kul på måndag igen, allsångskvällarna är så otroligt välorganiserade och Nils Åkesson och Maria Wranå är roliga att jobba med!
Året 2022 har varit – och är hektiskt för henne. Hon har spelat in en ny platta och jobbat mycket med att göra reklam för den och boka spelningar. Och så var hon med på minneskonserten för Thorleif Torstensson i våras.

Hur förbereder du dig inför Allsången?
- Vi kommer att repa på eftermiddagen. Kompbandet har fått noterna innan och de kan skriva lite eget arrangemang. Så repar vi ihop allt på eftermiddagen.

Vilka låtar kommer du att köra?
- Det blir fyra låtar, bland annat titellåten från min nya CD; ”Bara stjärnorna följer min väg” och ”Let your love flow” (som hon släppte på singel i februari) gjord av Bellamy Brothers.

Något om nya plattan?
- Den har just kommit ut, både som CD och på Spotify, lagom till allsångskvällen. Det är den tredje countryplattan som jag spelat in ihop med ett gäng duktiga amerikanska musiker från Nashville. De har kompat många kända countryartister och det har varit härligt att få samarbeta med dem en gång till. Så har vi mixat plattan hos min producent Dennis Lagerkvist i hans studio i Hyltebruk.
- Jag känner att jag verkligen fått ”ett nytt musikaliskt liv”, med de nya inspelningarna av gamla countrypärlor som ”Sometimes when we touch”, ”Let me be there” och ”Somebodys fool”. Låtar som är tidlösa och ”alltid håller”.

Vad händer mer i sommar?
- Jag ska uppträde på allsång i Höör med Nils Åkesson och i Vallarna med Tomas Petersson. Det blir en konsert på Nöbbele idrottsplats och på ett äldreboende. I augusti kommer jag att spela och sjunga på Olssonska gården i Torsås, en gammal handelsbod som har musikkvällar under sommaren. Så ska jag sjunga i en vacker kyrka; Stenbrohults kyrka. Och så får man givetvis inte missa Guldklavengalan och Dansbandsveckan i Malung – Sveriges största dansbandsgala!

Hur var det att få hylla Torleif Torstensson på konserthuset i vintras?
- Det kändes hedrande och ärofyllt att få vara med, Tolle och grabbarna i Thorleifs har betytt mycket för mig genom åren. Och det var roligt att få träffa alla gamla dansbandskollegor under två dagar. Samtidigt var det förstås lite sorgligt och berörde både oss artister och de anhöriga som var med i publiken. Jag sjöng en fin låt som jag skrev åt dem en gång; ”Det ska komma en morgon”. Det var verkligen en ära att få vara med ”på den sista färden”.Glädje inför kvällens konsert. Foto: Thomas Edgren