ALVESTA 2022-10-10 KL. 09:00

Robert Olesen (S) är ersättare i riksdagen

Av Josefin Petersson

Robert Olesen (S) är ersättare i riksdagen
Socialdemokraten Robert Olesen från Alvesta, kan numera titulera sig som statsrådsersättare i riksdagen. Foto: Socialdemokraterna

ALVESTA. Socialdemokraten Robert Olesen från Alvesta, kan numera titulera sig som statsrådsersättare i riksdagen. Han är ersättare för Tomas Eneroth (S) som sitter i regeringen som infrastrukturminister fram till att den nya regeringen har bildats. Förra veckan gjorde han sin första vecka i riksdagen, så här säger han om den första veckan.

– Det har varit omtumlande och spännande, får jag säga med talmansvalet och den proceduren. Riksmötets öppnande var ju en väldigt speciell upplevelse med mycket pompa och ståt, men framför allt vill jag säga att Ärkebiskop Antje Jackeléns tal i Storkyrkan var fantastiskt bra, säger Robert Olesen (S), statsrådsersättare i riksdagen.

Enligt en intervju i Dagens Nyheter med Tomas Eneroth (S) så kommer han att lämna riksdagen och inte sitta mandatperioden ut, men det finns inget bekräftat datum på när han kommer lämna. Om så blir fallet kommer Robert Olesen (S) som annars är först på reservlistan att kliva in som ordinarie i riksdagen. För tillfället sitter Robert Olesen (S) som ersättare, så länge som Tomas Eneroth (S) är minister, det vill säga tills dess att Ulf Kristersson (M) bildat regering. Så det kan ske när som helst eller ta väldigt lång tid. Så här säger Robert Olesen (S) om att eventuellt bli Tomas Eneroths (S) ersättare.

– Ja men absolut har jag fått mersmak av att sitta i riksdagen och med tanke på att vårt första namn på listan meddelat att han kommer lämna, så ser det ut att bli så också, säger Robert Olesen (S), statsrådsersättare i riksdagen.

Josefin Petersson