VÄXJÖ 2023-1-20 KL. 19:23

Växjöman häktad i Lund för olaga hot och misshandel

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ/LUND. En man i 25-årsåldern från Växjö har häktats vid Lunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för misshandel och olaga hot. Brotten han är misstänkt för ska ha skett på en ort i Eslövs kommun.

Växjöman häktad i Lund för olaga hot och misshandel
Nyligen blev en man i 25-årsåldern från Växjö häktad vid Lunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för misshandel och olaga hot. Foto: Lars Lydig/pressbild


Mannen greps misstänkt för misshandel och olaga hot på morgonen vid 05.48 den 7 januari och anhölls knappt fyra timmar senare. Ett par dagar senare kom häktningsframställan till Lunds tingsrätt och mannen häktades.
Åtal i ärendet ska vara väckt senast den 24 januari, enligt Lunds tingsrätt. Men innan åtalet råder det förundersökningssekretess. Det är en pågående förundersökning och det finns inget förundersökningsprotokoll i målet nu.
Åklagaren som misstänker mannen från Växjö för olaga hot och misshandel begärde att mannen skulle häktas med anledning av att det finns risk för att han genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar utredningen och att han fortsätter sin brottsliga verksamhet.
hans nilsson