VÄXJÖ 2022-12-27 KL. 10:20

Forsfjäll bäddade för Skellefteås fjortonde raka seger

Av Josefin Petersson

Annandag jul och riktigt toppmöte i Skellefteå Kraft Arena när serieledande Växjö kom på besök, för att möta tabelltvåan Skellefteå. Det blev två oerhört jämna perioder, innan Måns Forsfjäll klev fram i tredje perioden och satte 1-0 till en jublande farfar på läktaren. Skellefteå kunde sedan vinna med 3-0, vilket innebar Linus Söderströms tredje raka nolla och Skellefteås fjortonde raka seger.

Det märktes att det var två topplag som möttes när pucken släpptes i Skellefteå Kraft Arena. Både Skellefteå och Växjö hade sina halvchanser, men spelade framförallt med stor riskminimering och stabil defensiv vilket resulterade i 0-0 på tavlan efter 20 spelade minuter.

Även andra perioden skulle bli en jämn historia, även fast Skellefteå kom ut absolut vassast och skapade många skott på mål och längre tid i anfallszon. På båda sidorna av isen fanns dock två storspelande burväktare, Skellefteås Linus Söderström och Växjös Emil Larmi - som såg ut att ta allting som kom emot dem ikväll. Även mittenakten slutade mållös i Skellefteå.

Det var i tredje perioden samtliga mål skulle trilla in. Måns Forsfjäll spräckte nollan på Larmi efter drygt 2 minuter. Joakim Lindström skulle senare få in 2-0 lite tursamt innan Pär Lindholm kunde stänga butiken helt och sätta 3-0 i öppen kasse. 3-0 skulle senare bli slutresultatet och Skellefteå seglar nu upp på en förstaplats i tabellen efter sin smått otroliga fjortonde raka seger i SHL.

Sagt om matchen
– Detta har jag längtat efter, tror till och med brorsan hunnit göra mål innan jag gjorde nu så det är kul. Jag tror inte vi tänkt så mycket, vi har ett system som funkat och kört på det och då blir det bra. Vi filade på detaljer och sen har det gått bra sen dess, summerar en glad Måns Forsfjäll till C More efter säsongens första fullträff och Skellefteås fjortonde raka seger i ligan.

– Jag tycker det är ett sargat lag vi åker upp med och laget gör en jättebra insats. Över matchen kanske det är så att Skellefteå driver mer och vi spelar mer försvar. Det är klart det är tråkigt att åka hem till Växjö med 0 mål, sammanfattar huvudtränare Jörgen Jönsson om Växjös insats.

I punktform
Skellefteå tog fjortonde raka segern i SHL, endast Färjestad säsongen 01/02 har en längre segersvit (16 matcher).
Måns Forsfjäll var starkt bidragande i segern när han gjorde 1 mål och 1 assist.
I och med Skellefteås seger, förlorade Växjö sin första bortamatch på 9 matcher. Dessutom tog deras 5 matcher långa segersvit slut.
Linus Söderström höll sin och Skellefteås tredje raka nolla ikväll.
Kvällens möte var ett riktigt toppmöte där serieledande Växjö gästade tabelltvåan Skellefteå. Nu seglar Skellefteå om Växjö och toppar tabellen.
Jacob Sagadin, Växjö, gjorde ikväll SHL debut.