NYHETER 2020-11-8 KL. 19:38

Wilma släpper låt på Spotify: ”Min dröm är att bli sångerska”

Av Hans Nilsson

Wilma släpper låt på Spotify: ”Min dröm är att bli sångerska”
Wilma Liseckes mål på längre sikt är att bli en artist, en sångerska. - Jag vill söka till Idol, men jag måste vänta med det för man måste var 16 år för att få vara med, säger 14-åriga Wilma. Foto:Hans Nilsson

VÄXJÖ. När Wilma Lisecke var liten var det hon som stod för underhållningen i familjen på lördagskvällarna med sin sång och dans. Nu har hon släppt sin första låt på Spotify.- Mitt mål är att vara med i Idol om två år. Jag drömmer om att bli sångerska, säger 14-åriga Wilma Lisecke.
Wilma Lisecke går i åttan på Elin Wägnerskolan i Växjö och tränar truppgymnastik flera dagar i veckan.
Då och då spelar hon golf när hennes pappa vill att hon ska med ut på banan.
Men det är sången och musiken som är hennes stora passion i livet. Så har det varit ända sedan hon var liten.
- Jag började sjunga nästan innan jag lärde mig att prata. När jag var 3-4 år började jag uppträda för mina syskon och föräldrar varje lördagskväll. Jag sjöng och dansade för dem, och det gjorde jag till jag var runt tio år, minns Wilma.
Sången, musiken och dansen har fortsatt vara hennes stora grej i livet.

Wilma sjunger varje dag på sitt rum som ligger i källaren i huset. Hon har fått flytta ned i källaren för att inte störa resten av familjen när hon sjunger.
- Jag har en mikrofon kopplad till högtalare som jag sjunger i, och en stor spegel på väggen där jag kan se hur jag rör mig när jag dansar. Jag brukar låtsas att jag står på en stor scen ute i världen och sjunger och dansar, berättar Wilma.

Nu har hon och en producent i Falkenberg, Johan El-Khoury, gjort en låt ihop, ”Maraton”, heter den.
Wilma har varit i hans studio i Falkenberg nyligen och sjungit in låten. Den släpps snart på Spotify.
- Vi har skrivit text och musik tillsammans. Det är en popballad kan man säga, det låter lite som Molly Sandén. Hon är min stora idol, säger Wilma.
- Texten handlar om att det ofta skvallras om relationer. Till exempel att en pojkvän har betett sig dåligt mot en tjej. Eller om man har sagt till en kompis att man gillar någon, så sprids det snabbt och alla får reda på det. Det är jättejobbigt, jag har själv upplevt det här, berättar hon.

Wilma planerar redan för nästa låt och inspelning. Hon hoppas kunna skriva en engelsk text till en låt.
Målet på längre sikt är att bli en artist, en sångerska. Hon har fått smak på det här med att sjunga inför publik.
- Jag har uppträtt med förinspelad musik flera gånger och varit med i talangtävlingar i både Växjö och Älmhult. Förra året sjöng jag i en julkonsert i Växjö domkyrka med Ingmar Nordström.

Apropå tävlingar så har Wilma satt upp ett tydligt mål de kommande åren.
- Jag vill söka till Idol, men jag måste vänta med det för man måste var 16 år för att få vara med. Min dröm är att bli sångerska och att leva på musiken. Det är svårt och det är väldigt få som lyckas, det vet jag. Men jag ska kämpa för det, säger Wilma.

hans nilsson


När Wilma Lisecke var liten var det hon som underhöll sina syskon och föräldrar med sång och dans på lördagskvällarna. Nu har hon släppt sina första låt på Spotify. Foto: Hans Nilsson



Wilma Lisecke går i åttan på Elin Wägnerskolan i Växjö och tränar truppgymnastik flera dagar i veckan. Men det är sången och musiken som är hennes stora passion i livet. Foto: Hans Nilsson