NYHETER 2021-9-20 KL. 15:15

Vida i Alvesta söker ny VD

Av Josefin Petersson

Vida i Alvesta söker ny VD
Foto: Josefin Petersson

ALVESTA. ”Vi söker en bra ledare som vill driva och utveckla vårt sågverk i Alvesta, där vi de närmaste åren står inför stora produktionshöjande investeringar.” Det här skriver Vida i sin annons för den nya VD tjänsten till sågverket i Alvesta, sista ansökningsdag är 23 september.

– Den VD:n som är på sågverket idag har varit där, mer eller mindre hela sitt yrkesverksamma liv. Han kommer nu bli vice VD i stället, för det som vi kallar Vida Timber, alltså för alla sågverken. Han kommer finns kvar inom Vida, men med en ny befattning, så nu söker vi hans efterträdare till sågverket i Alvesta. Vi vill använda hans kompetens till alla sågverken i stället och han blir ett bollplank till alla sågverks VD:ar, säger Joanna Kron, informationschef på Vida.

Chansen att de söker en ny VD till sågverket i Alvesta är ganska liten, den kommer inte så ofta och Joanna Kron tycker det är jättekul att det finns möjlighet för någon annan att ta sig an uppdraget. Hon berättar att de är ett stort företag med många anställda, så de annonserar ofta om lediga tjänster, men inte om VD tjänster, de är mer sällsynta.

Josefin Petersson