NYHETER 2021-7-31 KL. 16:15

Vibefabriken har släppt sin första låt

Av Josefin Petersson

Vibefabriken har släppt sin första låt
Från vänster: Viktor Söderholm, Hanna Melander och Adam Olofsson Foto: Marie Melander och Felicia Fors

VÄXJÖ. För fyra år sedan träffades Viktor Söderholm, Hanna Melander och Adam Olofsson för första gången på musikproduktionsprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö. Sedan dess har de hunnit starta bandet Vibefabriken och släppa sin första låt, Allmänt sunt förnuft.
Hösten 2017 började Viktor Söderholm, Hanna Melander och Adam Olofsson på musikproduktionsprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö. De tog sedan examen i juni 2020, men deras första låt började växa fram redan i mars.
– Det är väl ingen typisk låtskrivarhistoria men jag stod i duschen och fick en melodi i huvudet, där och då kom jag på textraden ”Jag ligger i en pöl av tårar, hej kom och hjälp mig” och jag började garva för jag gillar sådana låtar där man är ledsen och mår skit, men man kan ändå hitta någon form av humor i det. Jag skrev sedan klart refrängen och tänkte att nu har jag en refräng och kunde gjort klart låten själv, men kände att det var roligare att skicka vidare den till Hanna, som sedan skrev klart texten. Vi sågs däremot ingenting för det var precis när Corona började i mars 2020, så allt var på distans, säger Adam Olofsson.
Adam berättar att det är en typisk breakup låt, i versen sjunger Hanna att du går omkring och är vilse både i huvudet och i världen. Samtidigt som man går vilse bland lägenheter efter att den här personen säger att jag vill inte ha dig, sedan fastnar man i någon sorts självförnekelse och vägrar tro att det är sant. För så fort man ger efter för den känslan så måste man gå vidare, man är hellre kvar där en stund i stället för att handskas med verkligheten.
Han berättar vidare att de även hamnade på listan ”New Music Friday” som Spotify lägger ut varje vecka. Så de hoppas att fler ska kunna höra deras låt, men han berättar samtidigt att det släpps många nya låtar hela tiden på Spotify. Så små band blir lätt bortglömda i bruset av andra större band.
– Om man vågar drömma stort, så är det att vi skriver en massa låtar och det finaste vore om folk tyckte om det. Sedan att få spela live skulle vara jättekul. Vi har tre fyra låtar på gång, det är bara frågan vilken vi ska börja på. Nu är det juli och vi hoppas få till någon form av höstdänga, det är bara fråga om när. Vi vill leva lite på ruset från den här låten nu och sen blicka framåt, säger Adam Olofsson.

Josefin Petersson