NYHETER 2021-4-10 KL. 14:01

Utställningshallen har öppnat igen: ”Det känns toppen”

Av Hans Nilsson

Utställningshallen har öppnat igen: ”Det känns toppen”
Kajsa Haagens utställning "Betraktad" har öppnat för besökare igen efter att ha haft stängt i över tre månader på grund av pandemin. Utställningen visas till och med den 21 april. Foto: Alvesta kommun

ALVESTA. Nu har Alvesta Utställningshall återigen öppnat Kajsa Haagens utställning ”Betraktad” efter att ha haft stängt i över tre månader på grund av pandemin. Utställningen kommer att visas till och med den 21 april.
- Det känns toppen att kunna öppna igen efter så lång tid, säger Peter Johansson på Utställningshallen.
Kajsa Haagens ”Betraktad” skulle ha haft premiär på Alvesta Utställningshall i järnvägsstationen den 28 november 2020. Men pandemin satte stopp för det då.
Den 16 december 2020 gjorde man ett nytt försök och öppnade Kajsa Haagens utställning i Alvesta för besökare igen.

Men utställningen hann bara ha öppet den 16 till den 19 december. Sedan stängdes utställningshallen på grund av de nya skärpta restriktionerna kring covid-19.
Efter det hade man stängt tills vidare och ”Betraktad” har hängt kvar i Utställningshallen i väntan på nya besked.

I mitten av mars kom så nya besked från Folkhälsomyndigheten. De beskeden innebär att att muséer och konsthallar får ha öppet med samma begränsningsregler som butikerna. Det vill säga en person per tio kvadratmeter i lokalen.
Nyligen kunde därför Utställningshallen i Alvesta öppna igen efter att ha stängt i över tre månader.
- Det är jätteskönt för Kajsa Haagen och för oss att vi kan visa utställningen så att folk kan få se den. Det har fungerat bra med begränsningsreglerna som gör att det är tillåtet med maximalt åtta personer samtidigt i utställningshallen, berättar Peter Johansson, utställningsansvarig och verksamhetsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Kajsa Haagen är från Vislanda från början och är född 1994. Hon har en examen från Konstakademin - Institutet för samtidskonst i Bergen, och 2019 fick hon Alvesta kommuns ungdomsstipendium inom kultur.
Hennes utställning kommer att hålla öppet fram till och med den 21 april. Sedan blir det ytterligare en utställning med lokal koppling.

Den 8 maj till den 2 juni kommer elever från konsthantver- och design på Grimslövs folkhögskola ställa ut på Utställningshallen i Alvesta.



hans nilsson



- Det är jätteskönt för Kajsa Haagen och för oss att vi kan visa utställningen så att folk kan få se den, säger Peter Johansson, utställningsansvarig. Foto: Privat



Kajsa Haagens utställning "Betraktad" har öppnat för besökare igen efter att ha haft stängt i över tre månader på grund av pandemin. Utställningen visas till och med den 21 april. Foto: Alvesta kommun