NYHETER 2021-11-29 KL. 11:25

Tomas Eneroth: ”Ynkliga små män som tafsar och kladdar”

Av Hans Nilsson

Tomas Eneroth: ”Ynkliga små män som tafsar och kladdar”
Den 18 april i år skrev Socialdemokraternas Tomas Eneroth från Växjö ett inlägg på Facebook om "ynkliga små män som tafsar och kladdar" på kvinnor och att han anser att det är oacceptabelt. Foto: Skärmdump från Facebook

VÄXJÖ. Den 18 april i år skrev infrastrukturminister Tomas Eneroth från Växjö ett känslostarkt inlägg på Facebook om ”ynkliga små män som tafsar och kladdar” på kvinnor och att han anser att det är oacceptabelt. Nu står han själv anklagad för att ha tafsat och kladdat på en kvinna. Partidistriktet har gjort en intern utredning av händelsen och anser sig vara klara med ärendet.
Det är ett mycket starkt inlägg av Tomas Eneroth på Facebook från i våras med en bild på honom. Tomas Eneroth går till hård attack mot män som tafsar på kvinnor. Lokaltidningen har tagit en skärmdump från Facebook.
Där skriver Tomas Eneroth att han undrar var alla dessa små män kommer ifrån som misshandlar kvinnor, köper sex och tafsar och kladdar.
”Dessa små ynkliga män som inte har förmågan att se andras värde, att respektera andra, att förstå att ett nej är ett nej”, skriver Tomas Eneroth, och fortsätter bland annat med att han anser att det är oacceptabelt att män kladdar och tafsar.
I kommentarerna till inlägget på Facebook hyllas Tomas Eneroth för det han skriver och det är mest kvinnor som väljer att berömma honom.

Men nu anklagas Tomas Eneroth själv för att ha tafsat och kladdat på en kvinnliga partikollega i ett hotellrum vid Socialdemokraternas partikongress den 6 november.
Otto Berglund, försteombudsman för Socialdemokraternas partidistriktet i Kronoberg, har utrett händelsen och hans bild är att Tomas Eneroth tagit kvinnan på rumpan. Han berättar att partiet och partidistriktet haft samtal med de inblandade. Men någon vidare utredning av händelsen är inte aktuell, säger Otto Berglund.

Han kommenterar händelsen så här i Aftonbladet:
- Att han har berört henne på ett sätt som absolut inte är okej och som hon tyckte var väldigt obehagligt. Detta bevittnades på plats. Att saken är utredd och inga fler omedelbara åtgärder tas betyder dock inte att detta inte kommer få konsekvenser. Nu tar ju självklart den viktiga frågan om förtroendet för Tomas Eneroth vid, och här i Kronoberg är den inte avgjord än, säger Otto Berglund till tidningen.

Robert Olesen från Alvesta är ordförande för Socialdemokraternas Kronobergsdistrikt. Han var med i hotellrummet där Tomas Eneroth ska ha tafsat på rumpan på en kvinna.
Robert Olesen såg inte när Eneroth tafsade, men han hävdar ändå att det inte har varit något tvivel om att något har skett. Han är besviken och förbannad på Tomas Eneroth och ser väldigt allvarligt på det. Om distriktet fortsatt har förtroende för Tomas Eneroth tycker Robert Olesen att det är upp till den lokala valberedningen i Kronoberg att avgöra.
Tomas Eneroth har själv valt att kommentera det han anklagas för så här bland annat:
”Jag beklagar verkligen om jag utsatt en person för obehag. Det har aldrig varit min avsikt. Detta har jag också framfört till henne”, skriver Tomas Eneroth.





hans nilsson





Den 18 april i år skrev Socialdemokraternas Tomas Eneroth från Växjö ett inlägg på Facebook om "ynkliga små män som tafsar och kladdar" på kvinnor och att han anser att det är oacceptabelt. Foto: Skärmdump från Facebook