NYHETER 2021-4-10 KL. 14:04

Tim Lööv hyllar Växjö Lakers i ny låt: ”Vill muntra upp folk i stugorna”

Av Hans Nilsson

Tim Lööv hyllar Växjö Lakers i ny låt: ”Vill muntra upp folk i stugorna”
Musikern Tim Lööv från Forssa i Alvesta kommun har hållit på Växjö Lakers sedan han var liten. Nu har han gjort hyllningslåten "Raise your hands" ihop med Ola af Trampe till Växjö Lakers. Foto: Lis-Beth Soldahl Eklund

VÄXJÖ/ALVEsta. Musikern Tim Lööv från Forssa i Alvesta kommun har Växjö Lakers som favoritlag i ishockey. Därför är det en stor sak för honom att han nu fått i uppdrag att göra hyllningslåten ”Raise your hands” till Växjö Lakers ihop med Ola af Trampe.
- Det här har jag drömt om att få göra länge. Låten är ett sätt att muntra upp folk runtom i stugorna nu när de inte får gå på hockeymatcher, säger Tim Lööv.
Sångaren och musikläraren Tim Lööv slog igenom med buller och bång hösten 2019 när han vann finalen av P4 nästa med sin countrydoftande poppärla ”All I need is you”.

I nära tio år har Tim Lööv dessutom spelat och sjungit en hel del för Växjö Lakers. Han har sjungit i periodpauserna på flera hemmamatcher med Lakers i Vida Arena och uppträtt i andra sammanhang med klubben. Det råder inget tvekan om att det är Växjö Lakers som är hans lag i ishockey.
- Jag är inte så intresserad av sport, men jag har alltid gillat att titta på hockey och jag har hållit på Växjö Lakers sedan jag var liten. Det är roligt att titta på hockey, jag sitter alltid bänkad när det är hockey-VM, säger Tim Lööv.

Så när Carolina Toresson, PR- och kommunikationschef på Växjö Lakers, frågade Tim Lööv om han ville göra en kamplåt åt Växjö Lakers var det en dröm som gick i uppfyllelse.
- Det känns fantastiskt kul, det är ett stort hedersuppdrag att få göra en låt till Växjö Lakers, säger han.
Det är inte första gången Tim Lööv är med och gör en låt till en idrottsförening. Redan 2015 gjorde han och Simon Sahlström en matchlåt åt Hjortsberga IF:s fotbollslag, ”Vi sjunger HIF”.
Tim Lööv har skrivit texten till ”Raise your hands” och Ola af Trampe har gjort musiken och producerat. Låten är inspelad i Ola af Trampes studio.

Vid inspelningen av låten var medlemmar i Lakers Lakejer med och körade och musikvideon spelades in av Albin Wellander som jobbar med PR och kommunikation på Växjö Lakers. Nyligen lanserades videon i Växjö Lakers digitala kanaler och plattformar.
- Den har fått ett bra mottagande och Lakers lakejer är supertaggade. Det är en svängig och rockig låt och videon är inspelad på flera platser i Växjö. Det är en låt man kan klappa händerna till, och när det blir match igen med stor publik i Vida Arena i framtiden kommer det bli en mäktig känsla med ”Raise your hands”, förklarar Tim Lööv.

HANS NILSSON


- Det känns fantastiskt kul, det är ett stort hedersuppdrag att få göra en låt till Växjö Lakers, säger Tim Lööv. Foto: Lis-Beth Soldahl Eklund



- När det blir match igen med stor publik i Vida Arena i framtiden kommer det bli en mäktig känsla med "Raise your hands", säger Tim Lööv. Foto: Lis-Beth Soldahl Eklund


"Raise your hands"
Give it all, feel the rythm in the crowd, and the beating drums
We stand tall, and we gonna go the distance, whatever it takes
No pain, no gain… It´s the road we take that define us
No sacrifice to great, ready, set and here we goooo
Ohh, oh oh
Raise your hands and into the air
Ohh, oh oh
Winners always reach the sky… LAKERS!
Show that crown, our team will always be the greatest, forever now
Wont back down, and we´ll always keep on fighting, no matter what
No pain, no gain… It´s the road we take that define us
No sacrifice to great, ready, set and here we goooo
Ohh, oh oh
Raise your hands and into the air
Ohh, oh oh
Winners always reach the sky… LAKERS!
Ohh, oh oh
Raise your hands and into the air
Ohh, oh oh
Winners always reach the sky… LAKERS!
Text: Tim Lööv
Musik: Ola af Trampe