NYHETER 2020-10-19 KL. 18:29

Telestad används som soptipp - helt bohag kastades

Av Hans Nilsson

Telestad används som soptipp - helt bohag kastades
- Det såg ut som att man hade rensat ett bohag och åkt dit med ett släp och slängt det, säger kvinnan.. Foto: Privat

VÄXJÖ. En plats på Telestad har i flera år använts som soptipp av okända personer. Till slut fick en kvinna som bor i området nog och polisanmälde det.
- Det såg ut som att de hade slängt ut ett helt bohag, det är bedrövligt. Vad är det för idioter som gör så här, undrar kvinnan.

Det är vid en plats på en liten väg som leder till en kraftstation på Telestad i Växjö som folk i ett antal år har använt som soptipp, enligt den här kvinnan.
- Ja, det finns en ficka där man kan parkera bilen. Det är många som ställer bilen där och slänger en massa avfall på platsen. Jag har aldrig sett det med egna ögon när det har skett, men det har pågått i minst sex år, säger kvinnan som vill vara anonym.
- Det åker hit folk ganska ofta och slänger avfall från trädgården, när de har klippt träd och buskar eller tömt blomkrukor på jord.

Men nyligen var det någon eller några som hade stjälpt av ett helt bohag på platsen. När kvinnan upptäckte det låg det köksinredning, en kylbox, bänkar, städredskap, en soffa med kuddar och ett tiotal sopsäckar med en massa bråte på marken.
- Det såg verkligen ut som att man hade rensat ett bohag och åkt dit med ett släp och slängt det. Vad är det för idioter som åker ut hit till Telestad och slänger detta, det finns ju en återvinningscentral på Norremark där det är gratis, påpekar kvinnan.
- Jag blir både ledsen och arg över detta ofog. Jag använder ordet idioter för man kan inte vara normal i huvudet om man gör så här.

Personal från Växjö kommuns tekniska kontor har varit på platsen och städat upp. Kvinnan har tagit bilder på nedskräpningen och gjort en polisanmälan. Nu hoppas hon att det finns något bland skräpet som gör att man kan spåra vem det är som har slängt det.

hans nilsson







På den här platsen på Telestad låg det bland annat köksinredning, bänkar, städredskap, och ett tiotal sopsäckar med en massa bråte på marken. Foto: Privat



När kvinnan upptäckte det låg det bland annat en soffa med kuddar och en massa bråte på marken. Foto: Privat