NYHETER 2021-9-29 KL. 23:00

Tage och Monica visas på Thalia

Av Josefin Petersson

Tage och Monica visas på Thalia
Eftersom restriktionerna släpps den 29 september, kan de fylla Thalia i Folkets Hus den 1 oktober när de ska visa föreställningen Tage och Monica. Foto: Linda Himsel

ALVESTA. Till Alvesta Teaterförenings stora glädje så släpps restriktionerna den 29 september, därmed kan de fylla Thalia i Folkets Hus den 1 oktober, där det får plats 290 personer. Den kvällen kommer de att visa en timslång föreställning som heter Tage och Monica.
Den första oktober kommer skådespelare från Regionteatern i Växjö på besök till Thalia i Alvesta, när föreställningen Tage och Monica ska visas. Föreställningen blir en tillbakablick på både Monica Zetterlund och Tage Danielsson liv, en minneskavalkad över deras karriärer, det utlovas nostalgi på hög nivå med melodier, sedan kommer det att berättas om deras karriärer.
– Det har varit mycket nu det senaste året med att tänka på alla restriktioner, men naturligtvis kommer vi fortsätta tänka på det här med avståndet mellan de som sitter ner. Det kan ju finnas personer som inte vill sitta bredvid någon, vi i styrelsen kommer cirkulera under kvällen som värdar. Men det handlar om ett givande och tagande, vi måste fortfarande hjälpas åt, säger Ann-Cathrine Berger, Alvesta Teaterförenings styrelse.
Nu under pandemin har de inte kunnat bedriva sin verksamhet som vanligt och hoppas därför att publiken är lika förväntansfull och glada som de i Alvesta Teaterförenings styrelse är. Under det gångna året har medlemmarna inte kunnat uppleva några föreställningar och går därför som kompensation in gratis på den här föreställningen, men alla måste fortfarande boka biljetter.
I november kommer de ha ett arrangemang tillsammans med Alvesta kommuns kulturskola som är Beatles inspirerat, ungdomarna från kulturskolan kommer agera förband. Utöver det har de även en familjeföreställning inplanerad sista helgen i januari nästa år. Föreställningen heter Äventyret och spelas av en duo som heter Lilla Vilda Teatern.
Josefin Petersson