NYHETER 2022-4-22 KL. 17:15

Stekhett med barnpadel - ny satsning på Korpen

Av Hans Nilsson

Stekhett med barnpadel - ny satsning på Korpen
Minelle Karlsson, Ebbe, Rudenius, Liam Håkansson, Lennox Karlsson och Linus Ingö älskar att spela padel. De testade att spela när Korpen i Växjö bjöd in till gratis padel under påsklovet i PDL-hallen på Norremark. Foto: Hans Nilsson.

VÄXJÖ. Gensvaret blev mycket stort när Korpen i Växjö erbjöd gratis padelspel för barn i PDL-hallen på Norremark under påsklovet. Runt 320 barn i åldern 8 till 13 år testade att spela padel.- Att spela padel är väldigt enkelt och roligt, säger 9-årige Linus Ingö, och de andra barnen håller med.
Padel har blivit megastort i Växjö på kort tid. Det byggs nya padelhallar hela tiden och alla tycks vilja spela padel - både äldre och yngre och kvinnor och män.
Men barn och tonåringar då? Eftersom det inte finns några padelföreningar och det ändå kostar runt 550 kronor att spela i en och en halv timme så har man inte lyckats fånga upp de riktigt unga.
Nu tänker Korpen i Växjö råda bot på detta.
Under påsklovet erbjöd man gratis padel från klockan 8 till 12 för 8-13-åringar i den ena PDL-hallen på Norremark.
Responsen var enorm, det berättar Fredrik Bengtsson på Korpen i Växjö, som var i hallen varje dag den 11-14 april.
Målet att få totalt 120 barn anmälda till padeln på påsklovet spräcktes efter tre timmar.
- Det har varit ett sådant tryck, vi har haft över 80 barn här per dag, och 320 barn totalt under fyra dagar. Grupperna fylldes på bara tre dagar. Så vi fick boka fler timmar i hallen för att ge fler chansen att spela padel, säger Fredrik Bengtsson.

Lokaltidningen gjorde ett besök i hallen. Det var full fart och både killar och tjejer i åldern 8 till 13 år som testade att spela padel.
Vi pratade med Minelle Karlsson, 11 år, och 9-årige Linus Ingö, och 8-åringarna Liam Håkansson, Lennox Karlsson och Ebbe Rudenius. Alla är lyriska över padel.
- Det är kul, man får ju använda sig av väggarna när man spelar, säger Minelle.
- Padel är väldigt roligt. Man får röra på sig så mycket när man spelar och här har vi fått lära oss mycket om padel som vi inte kunde innan, tycker Lennox.
- Ja, det är väldigt kul med padel, säger Liam.
- Padel är en ny sport som sprider sig till barn nu, tror Ebbe.

Korpen i Växjö hoppas nu kunna hålla igång intresset och aktiviteten med padel bland barn i åldern 8 till 13 år även när det inte är gratis att spela.
- Intresset bland barn är större än vi hade förväntat oss. Nu ska vi förhandla med padelhallar om att sänka priset för barn, 540 kronor är alldeles för dyrt för barn, 300 kronor för en och en halv timme om man är 8 till 13 år borde vara rimligt, säger Fredrik Bengtsson.
I maj startar Korpen i Växjö dessutom en satsning för att nå unga i åldern 14 till 19 år som vill spela padel.
- Vi har redan nära 70 ungdomar i den åldern som har anmält sitt intresse att vara med och spela padel från och med maj, datumet är inte klart än. I Växjö och i hela Småland har satsningen på barn och unga helt uteblivit hittills, men vi på Korpen i Växjö vill satsa på barnen och de unga nu och ge dem chansen att spela padel, förklarar Fredrik Bengtsson.


hans nilsson


Under påsklovet erbjöd Korpen i Växjö gratis padel för 8-13-åringar i den ena PDL-hallen på Norremark. Responsen var enorm. Målet att få totalt 120 barn att testa att spela padel spräcktes efter tre timmar. Totalt kom 320 barn. Foto: Hans Nilsson