NYHETER 2020-5-29 KL. 10:11

Rotary skänkte 500 fikabröd till personalen i äldreomsorgen

Av Hans Nilsson

Rotary skänkte 500 fikabröd till personalen i äldreomsorgen
Marie Berntsson på Hemtjänsten i Alvesta Centrum tar emot fikabröd från Gunnar Fritzén i Rotary. Foto: Privat

ALVESTA. Två Rotaryklubbar i Alvesta har gått ihop och skänkt fikabröd till alla 500 anställda i äldreomsorgen och hemtjänsten i Alvesta kommun de senaste veckorna.- Vi gör det här för att vi vill uppmärksamma dem för det jobb de gör, säger Peter Wickström, PR-ansvarig på Alvesta Rotaryklubb.
Varje år har Alvesta Rotaryklubb och Alvesta Allbo Rotaryklubb ett socialt projekt för humanitära och samhällsfrämjande insatser i kommunen.
Rotary kallar det för ”Drömmen blev verklighet”.
- Vår prioritet är egentligen barn och ungdomar och även ung företagsamhet. Vi har skänkt datorer och läsplattor till ungdomar bland annat. Men i år under coronapandemin har vi istället valt att satsa på äldrevården för att uppmärksamma personalen i Alvesta kommun, förklarar Peter Wickström.

De båda Rotaryklubbarna har köpt totalt 500 fikabröd på Estvalls Bageri & Konditori i Moheda för 7 000 kronor.
Sedan har Rotary under två veckors tid åkt runt med fikabrödet och delat ut det till personal på ett tiotal enheter i Alvesta, Lönashult, Moheda, Vislanda och Grimslöv.
- Vi har fått ett väldigt bra mottagande när vi har lämnat fikabrödet till personalen på äldreboendena och hemtjänsten. Även på sociala medier har det skrivits mycket positivt om det här. Det är både anställda och chefer som har skrivit att de är väldigt tacksamma för att vi har gjort det här, berättar Peter Wickström.



hans nilsson



Här tar Marie Berntsson på Hemtjänsten i Alvesta Centrum emot fikabröd som skänks av Rotary i Alvesta, här representerade av Sigmund Lisecke, Gunnar Fritzén och Nils Zinn i Rotary. Foto: Privat



Peter Wickström, Nils Zinn, Gunnar Fritzén och Sigmund Lisecke i Rotary i Alvesta har sett till att personal på hemtjänsten och äldreboendena i Alvesta kommun har fått fikabröd. Foto: Privat