NYHETER 2020-5-23 KL. 16:24

Polisen om Gamla Norr: ”Det är oroväckande”

Av Hans Nilsson

Polisen om Gamla Norr: ”Det är oroväckande”
- Det hemtjänstens personal berättar är oroväckande. Men det är problem på Gamla Norr, det finns en otrygghet med gäng och narkotika där, säger Gunilla Svensson, kommunpolis. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. - Det hemtjänstens personal berättar att de upplever på Gamla Norr är oroväckande, säger Gunilla Svensson, kommunpolis i Växjö.
Polisen har bra koll på vad som händer på Gamla Norr, anser Gunilla Svensson. Man vet att det har blivit mer brottslighet och större otrygghet i området de senaste åren och polisen har också därför satsat mer på att vara närvarande på Gamla Norr.
I polisens stora satsning på Operation Försommar i Araby ingick även bland annat husrannsakningar på Gamla Norr, enligt Gunilla Svensson.
- Numera har vi dessutom civila spanare på Gamla Norr. Men det är problem på området, det finns en otrygghet med gäng och narkotika där, säger Gunilla Svensson.
Nu får inte hemtjänsten vara ifred för ungdomsgängen när de ska göra sitt jobb och cykla runt i området för att hjälpa de äldre. Gunilla Svensson blir beklämd när hon får höra om det de råkar ut för.
- Det är olyckligt att det är så, man måste kanske titta på flera delar för att göra något åt det här. Både bostadsbolagen och polisen måste jobba med det här, säger Gunilla Svensson.
hans nilsson