NYHETER 2020-10-18 KL. 18:30

Polisen efter skottlossningen: ”Vislanda inte mer otryggt”

Av Hans Nilsson

Polisen efter skottlossningen: ”Vislanda inte mer otryggt”
- Polisen kommer inte öka sin närvaro i Vislanda på grund av skottlossningen. Det finns platser i lokalpolisområdet där vi behövs mer, säger Ola Severinsson, kommunpolis i Alvesta.

VISLANDA. Skottlossningen mitt inne i Vislanda nyligen har skakat om byn.
- Jag kan förstå om man blir orolig, men det här är förhoppningsvis en enskild händelse, säger Ola Severinsson, kommunpolis i Alvesta.
I mitten av augusti sa Ola Severinsson i en intervju i Lokaltidningen att polisen inte har sett någon ökad brottslighet i Vislanda om man tittar på inflödet av anmälda brott i Vislanda.

Inte heller att det skulle vara några problem med ungdomsgäng.
Detta trots stor skadegörelse på skolan, rånförsök på Ica, inbrott bland annat på Ica och Apoteket och dessutom tre inbrott i Anna Ohlins butik Lilla Hörnan i Vislanda sedan i våras. Totalt har det stulits varor för över 40 000 kronor i hennes butik
- Det är väldigt allvarligt att hon har haft tre inbrott och på så kort tid dessutom. Däremot går det inte att se att Vislanda skulle vara mer drabbat av brottslighet, kommenterade Ola Severinsson då.

Nyligen skedde det en skottlossning mitt inne i Vislanda, där någon ska ha skjutit med ett skarpladdat vapen. Enligt uppgift greps två män och en kvinna och de tre anhölls för grovt vapenbrott.
- Vad jag förstår så har man skjutit i luften, vi har inga skador på människor eller byggnader. Polisen kommer inte öka sin närvaro i Vislanda på grund av skottlossningen. Det finns platser i lokalpolisområdet där vi behövs mer, säger Ola Severinsson.
En man som är misstänkt för att ha gjort inbrott och stulit saker i Lilla Hörnan i Vislanda greps för ett tag sedan. Han hade fångats på filmkamera och flera tips pekade ut honom som misstänkt.

Anna Sahlins butik har inte drabbats av några inbrott sedan i augusti, men hon känner sig inte lugn. Den senaste tiden har hon sovit över i sin butik någon natt på grund av oron att det ska ske inbrott där igen, säger hon till Lokaltidningen.
- Jag har full respekt för hennes oro. Polisen tar det här på allvar. Det händer oftare än man kan tro att butiksägare sover över i sina butiker på grund av rädsla för inbrott, säger Ola Severinsson och fortsätter:
- Men tittar man på statistiken ser man inte att inbrotten har ökat i Vislanda och Alvesta det senaste året. Det hjälper ju inte henne, det förstår jag. Men det enda vi kan göra är att gripa den skyldige och få denne åtalad och dömd.

hans nilsson