NYHETER 2020-10-2 KL. 14:27

Peter Nilsson prisades av Lions

Av Hans Nilsson

Peter Nilsson prisades av Lions
Från vänster: Leif Holmgren, Glenn Gunnarsson, ordförande i Alvesta GIF, Peter Nilsson, Ulf Ström och Sigvard Johansson. Foto: Privat

ALVESTA. Peter Nilsson i Alvesta GIF har tilldelats Lions Clubs ungdomsledarstipendium 2019-2020.
Det var i samband med herrlagets sista hemmamatch för säsongen lördagen den 26 september som stipendiet delades ut av Lions Club Alvesta till Peter Nilsson.

Stipendiet är på 10 o00 kronor. Den ena halvan av summan går till ungdomsledaren Peter Nilsson och den andra halvan går till föreningens ungdomsverksamhet.
Peter Nilsson har varit verksam i Alvesta GIF i 20 år, först som spelare och sedan som omtyckt ledare i både flick- och pojklag. Även i sitt jobb som idrottslärare sysslar han med ungdomar.

Han har dessutom två barn som spelar i representationslagen, Hugo i herrlaget och Ebba i damlaget.
Ungdomsledarstipendiet delas ut varje år av Lions Club Alvesta. Det börjar med en annons, där föreningar och privatpersoner kan ge förslag på kandidater. Lions ungdomskommittè väljer sedan ut den stipendiat som anses vara mest förtjänt av utmärkelsen.
Stipendiet brukar delas ut i samband med Valborgsfirandet i Hagaparken, men det fick ställas in i år på grund av coronapandemin.


hans nilsson