Klik venligst
NYHETER 2021-4-11 KL. 19:03

Pernilla Tornéus om anklagelsen om rasism: ”Gör mig bestört”

Av Hans Nilsson

Pernilla Tornéus om anklagelsen om rasism: ”Gör mig bestört”
- Det är bekymmersamt med hans uttalande om diskriminering och rasism, det vänder jag mig emot, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden, Foto: Alexander Hall, pressbild

VÄXJÖ. Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden, blir upprörd när hon får höra att Mohamed Yusuf menar att det var diskriminering och rasism som låg bakom kommunens beslut att dra in bidraget för hans barnomsorgsföretag.- Det här gör mig bestört, vi följde ju bara vårt regelverk, säger Pernilla Tornéus.
När det gäller de rent juridisk frågorna som rör Mohamed Yusuf, hans bolag och domarna kring bidragen hänvisar Pernilla Tornéus till kommunjuristen Magnus Bengtsson.
Men hon vill bestämt dementera att det skulle vara diskriminering och rasism som låg bakom utbildningsnämndens beslut att dra tillbaka bidragen till Mohamed Yusufs bolag, Forma Omsorg.
- Det är bekymmersamt med hans uttalande, det vänder jag mig emot. Det handlar om att alla måste följa våra regler. Att det dessutom skulle ha sagts såna saker vid inspektionen som han påstår förvånar mig, säger Pernilla Terneus.
- Sedan stämmer det ju inte att vi skulle ha stora barngrupper och hög personalomsättning i barnomsorgen i Växjö kommun. Det är bara att titta i vår årsredovisning så ser man att det inte är som han påstår, lägger hon till.


hans nilsson